zondag 24 mei 2020

Autozine: Louwman en Vattenfall gaan samenwerken

Louwman en Vattenfall gaan samenwerken
Louwman Group gaat samenwerken met Vattenfall InCharge dat bedrijven en particulieren helpt bij het opladen van hun geelektrificeerde voertuigen en full service-laadoplossingen aanbiedt. Voor rijders van de plug-in hybride en batterij elektrische modellen van Toyota en Lexus, twee importmerken van Louwman Group, betekent dit dat zij ontzorgd worden met het oog op het opladen van hun auto.
Lees verder

Bosch ESP bestaat 25 jaar
Nat wegdek en een plotselinge uitwijkmanoeuvre: er was een tijd dat een dergelijke situatie vaak eindigde in een greppel of tegen een vangrail, en niet zelden met dodelijke slachtoffers of ernstig letsel. Bijna dag op dag 25 jaar geleden werd er eindelijk een oplossing geboden in de vorm van een baanbrekende uitvinding. Het elektronische stabiliteitsprogramma ESP debuteerde in 1995 dankzij een samenwerking tussen Bosch en Daimler-Benz op de S-klasse. Sindsdien houdt ESP voertuigen veilig op de weg, ook in kritieke situaties.
Lees verder

Renault prijst Clio en Captur e-tech
Renault maakt de prijzen bekend van de nieuwe CLIO E-TECH Hybrid 140 en CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160. Het gaat hier om de full hybrid-versie van de CLIO en de plug-in hybrideversie van de CAPTUR die beiden per direct te bestellen en na de zomer bij de Renault dealer te bezichtigen zijn. De prijzen van de CLIO E-TECH Hybrid 140 starten bij 22.990 euro en die van de CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 bij 33.290 euro.
Lees verder

Volvo beperkt topsnelheid tot 180 km/u
De topsnelheid van alle modellen van Volvo is vanaf nu begrensd tot 180 km/u. Ook levert Volvo elke nieuwe auto voortaan standaard met een Care Key. Beide stappen maken deel uit van Volvos visie op veiligheid dat beschrijft hoe Volvo ernaar streeft dat er niemand meer om het leven komt of zwaargewond raakt in een nieuwe Volvo.
Lees verder

Productie vernieuwde Hyundai i30 start
Hyundai gaat van start met de productie van de vernieuwde i30 voor modeljaar 2020. De eerste exemplaren rollen vanaf 25 mei van de band bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), de Hyundai-fabriek in Nosovice in Tsjechie. Zowel de i30 5-deurs, de i30 Fastback als de i30 Wagon onderging een uitgebreide aanpassing. De vernieuwde Hyundai i30 wordt deze zomer in de Nederlandse showrooms verwacht, de prijzen worden later bekendgemaakt.
Lees verder

Autotest: Polestar 1
Polestar is een nieuw automerk dat zich toelegt op exclusieve, elektrische auto's. Met de quot;Polestar 1 quot; geeft het nu zijn visitekaartje af. Oogstrelende vormgeving en technische specificaties om van te watertanden laten zien waartoe Polestar in staat is en zetten de toon voor de toekomstige modellen. Is de Polestar 1 vooral een boegbeeld om te bewonderen of is het juist een droomauto om zo snel mogelijk aan te schaffen?
Lees verder

SEAT introduceert online private lease
SEAT start met online private lease. Daarmee biedt het Spaanse merk de mogelijkheid om nu vanuit de huiskamer online een nieuwe SEAT Ibiza Flex te bestellen die binnen tien dagen voor de deur staat.Via online private lease maakt SEAT het voor het eerst mogelijk om rechtstreeks op SEAT.nl een private lease-contract voor een nieuwe SEAT Ibiza Flex af te sluiten. Met dit initiatief richt SEAT zich onder meer op jongere consumenten die bij voorkeur online winkelen.
Lees verder