Doorgaan naar hoofdcontent

Autozine: SsangYong Tivoli nu ook met 1.2 motor

SsangYong Tivoli nu ook met 1.2 motor
De SsangYong Tivoli verbreedt zijn motorengamma. Naast de krachtigere 1.5 benzine en de 1.6 diesel motor is er een zuinigere en minder milieubelastende 1.2 turbo in het vooronder (Euro6-Temp). Het is de eerste driecilinder in het SsangYong gamma, met een gemiddeld verbruik van 5.9 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 135 gr/mk. Deze Tivoli met voorwielaandrijving beschikt over een handgeschakelde 6-versnellingsbak.
Lees verder

Jeep Compass vernieuwd voor 2020
De productie van de Jeep Compass is van Mexico naar Italie verplaatst. Tegelijkertijd is het model meer toegespitst op de Europese markt door hem te voorzien van nieuwe 1.3 liter turbobenzinemotoren. De Compass is ook voor het eerst leverbaar met een DDCT-automatische transmissie op de voorwielaangedreven variant. De Jeep Compass met nieuwe 1.3 turbobenzinemotor staat nu vanaf 31.900 euro bij de Nederlandse Jeep dealer. Private lease kan vanaf 449 euro.
Lees verder

Monceau Automobiles van start
Rijden in een Mercedes-klassieker uit de jaren 60, 70 of 80, maar dan wel op een batterij. Monceau Automobiles maakt het vanaf nu mogelijk. Deze start-up voorziet originele Mercedes klassiekers van elektrische aandrijving. Deze ombouw is bedoeld voor de veeleisende autoliefhebber die niet wil kiezen tussen klasse en klimaat. De eerste modellen die het bedrijf aanbiedt zijn de karakteristieke Mercedes-Benz SLC 4-zitscoupe en de SL cabriolet.
Lees verder

Mazda kijkt terug op 60 jaar coupe
Mazda kijkt terug op 60 jaar coupes. De coupe is al decennia lang het favoriete model voor aantrekkelijk en visionair autodesign. De makers van dergelijke autos, die traditioneel twee deuren hebben en korter en sportiever zijn dan vergelijkbare sedans, richten zich vooral op stijl en prestatieverbeterende constructies zoals stijfheid, aerodynamica en gewichtsvermindering, allemaal speerpunten in Mazdas productfilosofie.
Lees verder

Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
Deze zomer completeert Porsche de carrosserievarianten van de 992-reeks. Na de Coupe en de Cabriolet debuteert nu de derde variant van de huidige 911-generatie: de vierwielaangedreven 911 Targa 4 en 911 Targa 4S. Het onderscheidende element van de Targa blijft zijn volledig automatische daksysteem. Net als het oorspronkelijke Targa-model uit 1965 beschikt de nieuwe variant over de kenmerkende, brede rolbeugel, een te openen daksectie boven de voorstoelen en een rondom doorlopende achterruit. Het dak kan in 19 seconden worden geopend of gesloten.
Lees verder

Toyota introduceert PROACE Electric
Toyota start in diverse Europese landen, waaronder in Nederland vanaf oktober dit jaar, de leveringen van een serie PROACE Electric bedrijfswagens. Er is keuze uit twee batterijpakketten die de volledig elektrische bestelauto een actieradius geven tot 330 kilometer (WLTP). Het laadvermogen van de PROACE Electric bedraagt maximaal 1.275 kilogram. Het trekvermogen is 1.000 kilogram (geremd). De eerste exemplaren van de Toyota PROACE Electric arriveren in oktober 2020 in Nederland. Reserveren kan per direct.
Lees verder

Mazda start productie MX-30
Mazda is begonnen met de productie van de geheel nieuwe MX-30, de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van het bedrijf. De MX-30 wordt gebouwd in de Ujina-fabriek nr. 1 in Hiroshima, Japan. De MX-30, een crossover, is gemaakt als reactie op de steeds grotere vraag naar elektrische voertuigen in het milieubewuste Europa.
Lees verder