donderdag 28 mei 2020

Autozine: Volvo geheel over op WLTP

Volvo geheel over op WLTP
Volvo heeft als eerste autofabrikant in Nederland zijn volledige gamma per 1 juli 2020 live. Dat wil zeggen: alle prijzen en CO2-emissies gebaseerd op de nieuwste meetmethode WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), zoals in Nederland verplicht per 1 juli 2020. Dat geldt voor zowel de prijslijsten als voor de online Car Configurator. Goed nieuws voor de consument is hierbij dat de vanafprijzen van alle Volvo-modellen en -uitvoeringen gelijk gebleven zijn.
Lees verder

Autotest: Suzuki Ignis
SUV's zijn razend populair. Dat is te danken aan het stoere uiterlijk en de veelzijdigheid. Bijkomende voordelen van de hoge bouw zijn de eenvoudige instap, hoge zit en royale binnenruimte. Het vereist echter kostbare techniek om dat allemaal mogelijk te maken en daarom is een Sports Utility Vehicle duurder dan een traditionele auto. Of toch niet? Maak kennis met de (vernieuwde) Suzuki Ignis: de stoerste auto in zijn klasse.
Lees verder

Hyundai kondigt nieuwe Santa Fe 2020 aan
Hyundai kondigt een nieuwe generatie van de Santa Fe aan. Tegelijkertijd laat het een eerste glimp zien van de nieuwe grote SUV. De vijfde generatie van Hyundais vlaggenschip wordt komende winter verwacht in Nederland.
Lees verder

Kia onthult vernieuwde Rio 2020
Kia introduceert later dit jaar de vernieuwde Rio. Het compacte succesnummer van het merk krijgt een vernieuwd design, veiligheidssystemen uit hogere segmenten en het laatste op het gebied van infotainment en connectiviteit. Het is ook de eerste Kia met 48V mild-hybridtechnologie in combinatie met een benzinemotor en de clutch-by wire handbak. Hij arriveert in het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland.
Lees verder

BMW 5-Serie ondergaat facelift 2020
De BMW 5-Serie Sedan en Touring hebben een facelift ondergaan voor modeljaar 2020. Beide modellen stralen dankzij een uitgebreide aanpassing van het exterieurdesign meer autoriteit uit. Het interieur is verfijnd. Andere kenmerkende zaken zijn de verbeterde efficientie, extra rijdynamiek dankzij elektrificatie van aandrijflijnen en innovaties op het gebied van rijhulpsystemen, bedieningsgemak en connectiviteit. Zowel de vernieuwde 5-Serie Sedan als Touring zijn verkrijgbaar met een plug-in hybride aandrijflijn.
Lees verder

Fiat lanceert One-Shot docu film
Fiat heeft een documentaire gepost op YouTube waarin wordt getoond hoe het ontwerp van de derde generatie van de Fiat 500 tot stand is gekomen. One-Shot toont een aaneenschakeling van ontmoetingen en processen. Het gaat over teamwerk, de affiniteit tussen ontwerpers uit verschillende vakgebieden en over emoties die bij dit project komen kijken.
Lees verder

Kia Stonic nu ook als Sports Edition
Kia lanceert de Stonic Sports Edition. De in gelimiteerde oplage geproduceerde editie biedt extra uitrusting en een sportief design en is nu te bestellen vanaf 23.995 euro.
Lees verder