dinsdag 30 juni 2020

Autofans: Vanaf 1 juli geen BIV en verkeersbelasting meer voor elektrische leasewagens

AUTOFANS
Vanaf 1 juli geen BIV en verkeersbelasting meer voor elektrische leasewagens
Elektrische auto's met een leasecontract zullen vanaf 1 juli 2020 geen belasting op inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting meer moeten betalen. Dat heeft het Vlaams parlement beslist. Daarmee wordt een vreemde kronkel in de fiscaliteit van het Vlaams Gewest weggewerkt.
Lees verder

Inkart organiseert zomerstages voor kinderen
Altijd al afgevraagd of jouw kleine spruit de nieuwe Max Verstappen of Sam Dejonghe wordt? Of wil je gewoon jouw dochter/zoon eens laten kennismaken met kartwereld? Dat kan bij Inkart!
Lees verder

Europa: CO2-uitstoot nieuwe auto's derde jaar op rij gestegen
Volgens cijfers van het Europees Milieuagentschap (EEA) is de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe passagiersvoertuigen in 2019 voor het derde jaar op rij gestegen. Volgens het agentschap ligt de keuze voor grotere en zwaardere auto's, zoals SUV's, aan de oorzaak.
Lees verder

Officieel: ook salon Genève 2021 afgelast
Ook in 2021 zal er geen salon van Genève zijn. De stichting die het salon organiseert is door het laattijdig afgelasten van de editie van dit jaar in zwaar weer geraakt. Ze slaat een lening van het kanton Genève finaal af en wil de organisatie nu overhevelen naar Palexpo, het bedrijf dat de beurshallen van het salon uitbaat.
Lees verder

Officieel: Ford F-150 gaat aan de hybride (2020)
De Ford F-150 mag dan wel niet officieel ingevoerd worden in Europa, het blijft de populairste pick-up ter wereld. Vooral in Noord-Amerika blijft hij immens in de smaak vallen, waardoor deze nieuwste generatie een uitgebreide moderniseringskuur krijgt.
Lees verder