maandag 29 juni 2020

Autoweek: Seat Leon - Achteruitkijkspiegel

Seat Leon - Achteruitkijkspiegel
De nagelnieuwe Seat Leon treedt deze week als mobiele studio op voor de achteruitkijkspiegel. Lars en Marco nemen het nieuws van de week door en zijn daarbij niet vies van het nagenoeg volledig afwijzen van Alfa Romeo als begerenswaardig merk. Zoek dekking!
Lees verder

Back to basics: Toyota Prius
De ooit zo populaire Toyota Prius ziet zijn verkopen inzakken. Terecht? We zoeken het uit aan de hand van de kaalste versie: de Prius Dynamic.
Lees verder

De Vluchtstrook: de historie van het klapdak
In de eerste jaren van deze eeuw was het harde klapdak de norm binnen het cabriosegment, maar de bijzondere oplossing bestond al veel eerder. We nemen een duik in de geschiedenis van een dakconstructie met grote voordelen én grote nadelen.
Lees verder

Remkrachtoverbrenging – Cornelis schetst
Bij een beetje SUV krijgen de voorwielen tijdens een noodstop al snel meer dan 3000 Nm aan remmoment voor hun kiezen. En dat terwijl de kracht op het rempedaal overeenkomt met pak 'm beet 50 kg. Om van die bescheiden pedaalkracht tot serieuze remkrachten te komen moet er ergens in het remsysteem een flinke opwaardering plaatsvinden. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo? Bij een noodstop kan de vertraging al snel oplopen tot 1 g. Hierbij duikt de auto enigszins naar voren en zijn het ...
Lees verder

Nieuwe BMW i3 in beeld
BMW is aan het testen geslagen met een ingepakte 3-serie met een opvallende tekst op z'n achterste. 'Electric test vehicle'. Dat kan maar één ding betekenen: dít is de nieuwe BMW i3!
Lees verder