zondag 28 juni 2020

Autozine: Autohome ontwikkelt daktent Defender 110

Autohome ontwikkelt daktent Defender 110
Land Rover heeft samen met specialist Autohome een daktent voor de nieuwe Land Rover Defender 110 ontwikkeld. De daktent van 2,3 meter lang, 1,3 meter breed en 1,5 meter hoog is geschikt voor twee volwassenen en omvat een volwaardige katoenen matras inclusief kussens, LED-binnenverlichting en een opbergnet. De tent is vanaf beide zijden van de auto toegankelijk. Land Rover levert de daktent met een uitschuifbare aluminium toegangsladder. Deze kan worden opgeborgen in de hiervoor bestemde opbergtas als de tent niet in gebruik is. Voor maximale stabiliteit en aerodynamische efficientie is de tent onderweg zo plat mogelijk.
Lees verder

Polestar 2 krijgt Performance Pack
De Polestar 2 is een elektrische auto met standaard een dynamisch onderstel. Het optionele Performance Pack, dat bestaat uit zorgvuldig geoptimaliseerde upgrades, biedt echter de mogelijkheid de rijervaring dynamischer te maken. De lijst van kenmerken omvat een speciaal Brembo-remsysteem, handmatig instelbare Ohlins Dual Flow Valve dempers en lichtgewicht gesmede 20 inch lichtmetalen velgen. De speciale remklauwen, ventieldoppen en veiligheidsgordels zijn uitgevoerd in Swedish gold.
Lees verder

Kia geeft details iMT vrij
Kia Motors onthult meer details van zijn nieuwe 'intelligent Manual Transmission' (iMT) voor een nieuwe serie mild-hybrids (MHEV). Het clutch-by-wire systeem is ontworpen om de brandstofefficiency te vergroten en de CO2-emissies te beperken, met behoud van de rijbeleving van een handbak.
Lees verder

Jaguar test draadloos opladen
Jaguar Land Rover neemt deel aan het ElectriCity genoemde project, samen met Cabonline (NorgesTaxi AS), de grootste Scandinavische taxionderneming, Fortum Recharge, de grootste beheerder van laadpunten in Scandinavie, Momentum Dynamics, een toonaangevend Amerikaans techbedrijf, en de stad Oslo. Het doel is om in Oslo een infrastructuur van laadstations voor draadloos oplaadbare taxis te ontwikkelen.
Lees verder

Autotest: Skoda Octavia Combi
Bij Skoda draait alles om gezond verstand. Onder het motto quot;Simply Clever quot; weet de Tsjechische fabrikant door slimme keuzes te maken voordeel te behalen zonder in te leveren op bruikbaarheid. Dat geldt niet alleen voor de instapmodellen, maar ook voor de zakelijke Octavia. Hoe slim is de vierde generatie van de Skoda Octavia?
Lees verder

Eerste Polestars 2
De eerste lichting klantverkochte Polestars 2 is aangekomen in Europa. De boot arriveerde in Zeebrugge en had autos aan boord die bestemd zijn voor klanten in Zweden en Noorwegen. De leveringen van deze Polestars staat gepland voor augustus. De eerste exemplaren voor klanten in Nederland, Belgie, Duitsland en het VK zijn ook onderweg. De leveringen in Zwitserland starten later in 2020.
Lees verder

Hyundai toont Vision T
De concept car Vision T is een voorbode van een plug-in hybride-SUV die de ecovriendelijke geelektrificeerde familie van Hyundai nog verder zal versterken. Behalve met zijn groene aandrijflijn valt de Vision T vooral op door zijn bijzondere vormgeving. Hoofd van Hyundai Design SangYup Lee gaat in een video uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van het studiemodel: de dynamische architectuur, de scherpe randen en rechte lijnen en de geometrische ontwerpkenmerken die parametrische dynamiek worden genoemd.
Lees verder