dinsdag 30 juni 2020

Autozine: Eerste Polestars 2 gearriveerd

Eerste Polestars 2 gearriveerd
De eerste lichting klantverkochte Polestars 2 is aangekomen in Europa. De boot arriveerde in Zeebrugge en had autos aan boord die bestemd zijn voor klanten in Zweden en Noorwegen. De leveringen van deze Polestars staat gepland voor augustus. De eerste exemplaren voor klanten in Nederland, Belgie, Duitsland en het VK zijn ook onderweg. De leveringen in Zwitserland starten later in 2020.
Lees verder

Ford breidt klimaatdoelen uit
Ford wil in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Tussentijds worden CO2-doelen gesteld voor nog urgentere uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, bijvoorbeeld in Europa. Ford heeft die ambitie aangekondigd bij het uitbrengen van het 21e jaarlijkse duurzaamheidsrapport. Ford is de enige autofabrikant in de VS die zich toelegt op het leveren van een aandeel in het terugdringen van CO2-uitstoot volgens het Parijse klimaatakkoord. Ook zet het bedrijf zich samen met Californie in voor strengere richtlijnen voor broeikasgassen.
Lees verder

Skoda introduceert OCTAVIA G-TEC op CNG
Skoda breidt de OCTAVIA-serie uit met de OCTAVIA G-TEC die ook rijdt op aardgas (CNG). De OCTAVIA G-TEC is voorzien van een 1.5 TSI-motor met 96 kW/130 pk en een actieradius van 500 kilometer (WLTP) op CNG. Drie in de onderzijde geinstalleerde tanks hebben een totale opslagcapaciteit van 17,33 kg CNG. Een 9 liter grote benzinetank zorgt voor mobiliteit in gebieden zonder geschikte CNG-infrastructuur. De nieuwe OCTAVIA G-TEC wordt vanaf dit najaar in Nederland leverbaar.
Lees verder

Audi Q5 aangepast voor modeljaar 2020
Audi steekt de Q5 in het nieuw. Het aangescherpte design benadrukt de Q-identiteit sterker. Daarbij weerspiegelen digitale OLED-achterlichten het karakter. Daarbij krijgt de vernieuwde Audi Q5 moderne infotainment- en veiligheidsvoorzieningen aan boord.
Lees verder

VW transformeert Zwickau tot EV fabriek
Op vrijdag 26 juni 2020 liep in de Volkswagen-fabriek in het Duitse Zwickau de laatste auto met verbrandingsmotor van de productielijn. Vanaf nu concentreert de productiefaciliteit zich uitsluitend op de bouw van volledig elektrische autos, zowel voor Volkswagen zelf als voor zustermerken Audi en SEAT. Sinds 1990, toen de fabriek in handen van Volkswagen AG kwam, heeft Volkswagen in Zwickau 6.049.207 auto's gebouwd, uiteenlopend van de Polo, Golf en Golf Variant tot de Passat sedan en Passat Variant.
Lees verder

Volkswagen ID.3 te zien in Nederland
Tijdens een preview event van 30 juni t/m 11 juli 2020 maakt de nieuwe Volkswagen ID.3 zijn opwachting in Nederland. De elektrisch aangedreven ID.3 is in die periode op een locatie in het midden van het land te zien voor pre-bookers en andere geinteresseerden. Zij kunnen zich voor het preview event aanmelden via de Volkswagen-dealer.
Lees verder

Toyota maakt prijzen PROACE EV bekend
Toyota begint in Nederland met de verkoop van de Toyota PROACE Electric. De prijzen van de volledig elektrische bedrijfswagen beginnen bij 35.995 euro, exclusief BTW en subsidies. Met full operational lease is de PROACE Electric vanaf 599 euro per maand leverbaar (60 maanden, 10.000 kilometer per jaar). Er is keuze uit twee batterijpakketten: 50 en 75 kWh, beide met een trekvermogen tot 1.000 kilogram (geremd). De Toyota PROACE Electric is leverbaar met Toyota Oplaadservice, een volledige ontzorging met betrekking tot het opladen van het batterijpakket.
Lees verder