zondag 21 juni 2020

Autozine: Ford introduceert Transit Trail

Ford introduceert Transit Trail
Ford heeft de nieuwe Transit Trail en Transit Custom Trail speciaal ontwikkeld voor gebruik op uitdagend terrein. Het voor deze versies ontwikkelde mechanische sperdifferentieel (mLSD) geeft de voorwielaangedreven bedrijfswagens extra tractie op een onverharde of gladde ondergrond.De Ford Transit Trail en Transit Custom Trail zijn uitgerust met exclusieve extras om zowel optimaal comfort als goede terreincapaciteiten te bieden, zonder dat dat ten koste gaat van het praktische gebruiksgemak. Beide versies zijn nu bij de dealer te bestellen. De levering start aan het einde van de zomer.
Lees verder

Range Rover nu als Fifty Edition
Dit jaar bestaat de Range Rover 50 jaar. De luxe-SUV is sinds 17 juni 1970 op de markt. In zijn 50-jarig bestaan heeft de Range Rover vele wereldprimeurs beleefd en talrijke opmerkelijke prestaties neergezet. Het was bij introductie de eerste SUV met permanente vierwielaandrijving en in 1989 de eerste 4x4 ter wereld met ABS. In 1992 werd het de eerste 4x4 met elektronische tractiecontrole (ETC) en automatische elektronische luchtvering. In 2012 werd de nieuwste Range Rover de eerste SUV met een volledig aluminium lichtgewicht constructie, waardoor de auto lichter, sterker en efficienter werd.
Lees verder

Opel introduceert Zafira-e Life
Opel introduceert de Zafira Life. Deze Zafira-e Life biedt plaats aan maximaal zeven personen. Hij is leverbaar met de keuze uit twee lengtes. De meeste uitvoeringen zijn minder dan 1,90 meter hoog en passen daardoor in de meeste ondergrondse parkeergarages; belangrijk voor shuttleservice van bijvoorbeeld hotels. En door de unieke mogelijkheid van het aanbrengen van een trekhaak, kan de Zafira-e Life aanhangwagens trekken met een maximaal gewicht van 1.000 kg.
Lees verder

Autotest: Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz bereidt zich voor op de toekomst. Dat doet het merk door naast de bestaande lijn van modellen stilletjes een geheel nieuwe generatie te introduceren. Onder de naam quot;EQ quot; verschijnen elektrische auto's in alle segmenten. Die auto's worden nu nog ontworpen op basis van bestaande modellen, maar gaandeweg worden dit geheel op zichzelf staande modellen. Is de nieuwste Mercedes een goed begin voor het nieuwe Mercedes?
Lees verder

Mercedes ontwikkelt elektrische tubro
De toekomst van Mercedes-AMG wordt elektrisch, en combineert een hoge efficientie met extra rijdynamiek. Om die combinatie optimaal tot zijn recht te laten komen, werken de technici in Affalterbach hard aan innovatieve technologieen die de performance naar een nieuw niveau zullen tillen. Bij de volgende generatie zal de elektrische uitlaatgasturbo worden toegepast.
Lees verder

Kia ontwikkelt digitaal instructieboekje
Met de Kia Owners Manual app gaat Kia een gebruikershandleiding op basis van AI-technologie introduceren die in samenwerking met Google Cloud en Megazone is ontwikkeld. De het digitale instructieboekje is een mobiele app die met behulp van de smartphone-camera de naam en functies in modellen van Kia toelicht. In plaats van de geprinte handleiding er op na te slaan, kunnen bestuurders de app gebruiken om eenvoudiger informatie over individuele voorzieningen te vinden. De app biedt bovendien het voordeel dat hij functies snel en gemakkelijk kan uitleggen.
Lees verder

SEAT robots zelfrijdend de straat op
SEAT geeft zijn AGV-robots (Automated Guided Vehicles) de vrije teugel. Dagelijks leggen de zelfrijdende robots op het fabrieksterrein in Barcelona gezamenlijk zon 240 kilometer af en delen ze de straten met voetgangers, vrachtwagens, fietsers en autos. Ze regelen zelf de verkeerslichten en communiceren met hun omgeving, volledig autonoom.
Lees verder