dinsdag 16 juni 2020

Autozine: Ford Transit krijgt 10-trapsautomaat

Ford Transit krijgt 10-trapsautomaat
Ford is gestart met de productie van een nieuwe tientraps automatische transmissie in de achterwielaangedreven varianten van de Ford Transit. Deze transmissie staat garant voor een laag brandstofverbruik1, optimale duurzaamheid en een maximum trekvermogen tot 2.800 kg (afhankelijk van lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagiers).
Lees verder

Citroen introduceert e-SpaceTourer
Citroen introduceert de 100% elektrisch e-SpaceTourer. De nieuwe e-SpaceTourer arriveert eind 2020 bij de Nederlandse dealers. De SpaceTourer is een compacte personenbus met vijf tot negen zitplaatsen. De SpaceTourer is gebaseerd op het modulaire EMP2-platform. De SpaceTourer is beschikbaar in de lengtevarianten XS (4,60 meter), M (4,95 meter) en XL (5,30 meter), waarbij de XS-versie bedoeld is voor lokale mobiliteit.
Lees verder

Smart Hybrid in Suzuki Vitara en S-Cross
Een nieuwe 48V Smart Hybrid-aandrijflijn debuteerde onlangs in de Suzuki Swift Sport Smart Hybrid. Vanaf 1 juli worden ook de Suzuki Vitara en S-Cross met deze aandrijflijn geleverd. Net als in de Suzuki Swift Sport wordt de 1,4 liter Boosterjet turbobenzinemotor met 95 kW (129 pk) bijgestaan door een geintegreerde startmotor (ISG) die zijn kracht haalt uit een 48V lithium-ion accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Bovendien zorgt de ISG voor een hoger maximumkoppel (235 Nm) bij een lager toerental dan voorheen.
Lees verder

Seat Ateca vernieuwd voor modeljaar 2020
SEAT introduceert een vernieuwde versie van de Ateca. Deze Ateca heeft de sterke eigenschappen van de compacte SUV behouden, maar krijgt nu zowel uiterlijk als in het interieur een fris nieuw design. Bovendien is de vernieuwde Ateca volledig connected en biedt hij een verbeterd niveau aan veiligheid en comfort.
Lees verder

Opel Manta bestaat 50 jaar
De Opel Manta bestaat 50 jaar. Opel presenteerde de Manta in september 1970. Het coupemodel werd vernoemd naar de gelijknamige pijlstaartrog. De gestileerde rog als logo van de Manta ontstond toen Opels hoofdontwerper destijds, George Gallion, kort voor de start van de productie van de Manta een bezoek bracht aan Jacques Cousteau, de beroemde Franse maritiem onderzoeker.
Lees verder

Nissan geeft 8.000 euro korting op Leaf
Speciaal voor alle nieuwe eigenaren van een elektrische auto heeft Nissan een handleiding met tips ontwikkeld: de EV Driver Etiquette. En goed nieuws voor toekomstige LEAF-rijders: de volledig elektrische Nissan LEAF is nu zeer aantrekkelijk met een voordeel dat kan oplopen tot wel 8.000 euro.
Lees verder

Citroen kondigt nieuwe C4 aan
Na de focus op het SUV-segment met de lancering van de Citroen C3 Aircross SUV en C5 Airscross SUV (respectievelijk 300.000 en 200.000 verkochte voertuigen sinds de lancering in 2017), richt Citroen zich nu op de terugkeer in het C-segment. Dit segment speelt een belangrijke rol op de Europese markt met een marktaandeel van 28% in 2019. De nieuwe Citroen C4 en 100% elektrische e-C4 gaan de strijd aan in dit segment.
Lees verder