maandag 1 juni 2020

Autozine: MINI vernieuwt Countryman

MINI vernieuwt Countryman
De MINI Countryman is vernieuwd. De vernieuwde MINI Countryman biedt keuze uit twee benzinemotoren en een dieselvariant met MINI TwinPower Turbo technologie en is er ook als plug-in hybride. Voortaan zijn een met leer bekleed stuurwiel en LED verlichting standaard. Nieuwe opties zijn elektrisch verstelbare voorstoelen en een digitaal dashboard en nieuwe digitale MINI Connected services. De nieuwe MINI Countryman kan meer dan voorheen worden gepersonaliseerd met een reeks optionele extras en originele MINI accessoires.
Lees verder

Skoda biedt voorraad-voordeel 2020
Skoda verkeert in een voorjaarsstemming en biedt voordeel op voorraadmodellen, met een hoofdrol voor de OCTAVIA en SUPERB. Daarnaast zijn er inruilpremies voor alle Skoda's, tot 2.500 euro, en zet Skoda nadrukkelijk in op extra scherpe private-leasetarieven. Zo is de OCTAVIA er nu bijvoorbeeld vanaf 359 euro per maand.
Lees verder

BMW X2 nu ook als plug-in hybrid xDrive
BMW breidt het aanbod plug-in hybride modellen uit met de X2 xDrive25e. De nieuwe X2 xDrive25e (gecombineerd brandstofverbruik 1,9 l/100 km; gecombineerd elektrisch energieverbruik 13,7 kWh/100 km; gecombineerde CO2 uitstoot: 43 g/km) stelt de gebruiker in staat om lokaal emissievrij te rijden dankzij de slimme hybride aandrijving met onder meer een elektromotor en een lithium-ion-accu. De nieuwe X2 xDrive25e kan op een volle accu tot 57 kilometer puur elektrisch rijden.
Lees verder

Mercedes vernieuwt E-Coupe en E-Cabrio
Mercedes-Benz vernieuwt de E-Klasse Coupe en Cabriolet voor modeljaar 2020. Het design is aangescherpt, waarbij met name het front is opgefrist. De standaard volledige LED-koplampen zijn smaller geworden, en ook het binnenwerk van de led-achterlichten is aangepast. Tegelijkertijd nemen de tweedeursmodellen bij de facelift de belangrijkste upgrades van de andere carrosserievarianten over. Daartoe behoren geelektrificeerde en daardoor efficientere benzine- en dieselmotoren met geintegreerde startdynamo, de nieuwste generatie rijassistentiesystemen en het MBUX infotainmentsysteem (Mercedes-Benz User Experience).
Lees verder

Ford Puma nu ook als Vignale
Ford breidt het assortiment van de Puma uit met een nieuwe aandrijflijn en een extra uitrustingsniveau. Nieuw zijn de luxueuze Puma ST-Line Vignale en een nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Later dit jaar wordt er een nieuw Ford Performance-model aan het modellengamma toegevoegd: de Ford Puma ST.
Lees verder

Autotest: Seat Leon
Het is meteen duidelijk: bij de nieuwe Seat Leon draait alles om vormgeving. Tot voor kort stond sportiviteit op de eerste plaats bij Seat en speelde het uiterlijk niet zo'n prominente rol als nu. Ook de elektronica zou vooruitstrevender zijn dan ooit, maar aan de rijeigenschappen maakt Seat weinig woorden vuil. De vraag is daarom: rijdt de vierde generatie van de Seat Leon zo goed als hij er uitziet?
Lees verder

Toyota Hilux getest door Fernando Alonso
Voormalig Formule 1-coureur Fernando Alonso en navigator Marc Coma kregen tijdens hun rallytraining voor de Dakar Rally 2020 de unieke mogelijkheid om alvast een preproductiemodel van de vernieuwde Toyota Hilux te testen. Het Spaanse duo in dienst van Toyota GAZOO Racing nam begin dit jaar met een rallyversie van de Toyota Hilux voor het eerst deel aan de Dakar Rally, die bekendstaat als de zwaarste rally wereldwijd.
Lees verder