Doorgaan naar hoofdcontent

Verbreding A73 Noord-Limburg stap dichterbij

Verbreding A73 Noord-Limburg stap dichterbij
De verbreding van de A73 bij knooppunt Zaarderheiken in Limburg komt steeds dichterbij. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en de provincie Limburg trekken circa 4 miljoen euro uit voor het project dat met de aanleg van een extra rijstrook een einde moet maken aan de dagelijkse drukte richting Venlo bij het knooppunt. Ook worden langs het traject geluidsschermen opgehoogd om hinder voor omwonenden weg te nemen.
Lees verder

Financiële regeling voor ov-bedrijven
De coronacrisis heeft grote impact op het openbaar vervoer. Reizigersaantallen zijn fors gedaald en ov-bedrijven maken juist extra kosten omdat het materieel, stations en haltes moesten worden aangepast. Het openbaar vervoer is een vitale sector, die Nederland de afgelopen maanden mede draaiend heeft gehouden en die voor veel mensen onmisbaar is. Het kabinet maakt daarom tot eind 2020 zo'n 1,5 miljard euro vrij om te zorgen dat het ov kan blijven rijden en mensen veilig kunnen reizen.
Lees verder

NS behoudt concessie; meer ruimte voor concurrentie op internationale verbindingen
Het openbaar vervoer in Nederland moet de komende jaren nóg beter en aantrekkelijker worden. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de trein. Uit oogpunt van kwaliteit en stabiliteit gaat de concessie voor het landelijke spoorwegnet (hoofdrailnet) na 2024 opnieuw naar NS. Voor internationale verbindingen en op een aantal regionale lijnen moet er juist meer ruimte komen voor concurrentie. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Nederlandse luchtvaart neemt maatregelen voor verantwoord vliegen in coronatijd
De Nederlandse luchthavens en luchtvaartmaatschappijen nemen aanvullende maatregelen om de opschaling van het vliegverkeer in coronatijd in goede banen te leiden. De sector heeft hiervoor protocollen opgesteld die er voor moeten zorgen dat de risico's voor personeel en passagiers in dit corona-tijdperk zoveel mogelijk worden beperkt. De ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) hebben de Tweede Kamer hierover vandaag geïnformeerd.
Lees verder