maandag 6 juli 2020

Autoweek: De Vluchtstrook: 'Japanse Twingo' Honda Today

De Vluchtstrook: 'Japanse Twingo' Honda Today
De eerste Renault Twingo is hard op weg naar de klassiekerstatus. Terecht, want het nog altijd fris ogende autootje was in veel opzichten z'n tijd vooruit en is nog altijd een unieke verschijning. Hoewel, uniek... de overeenkomsten met de Honda Today uit de jaren '80 zijn lastig te missen.
Lees verder

(In)directe dieselinspuiting - Cornelis schetst
De direct ingespoten dieselmotor werkt met een hoger rendement dan de indirect ingespoten variant. Toch hebben we het jarenlang met die indirecte ingespoten diesel moeten doen, vooral dankzij z'n lagere geluidsproductie als gevolg van een gelaagde verbranding. Inmiddels hebben ze de direct ingespoten diesel fatsoensnormen bijgebracht en weten we niet beter of het is altijd al zo geweest. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo? Wanneer je bij een dieselmotor in één keer een hele wolk ...
Lees verder

Mazda 3 met 2.5 turbomotor
De Mazda 3 is gepresenteerd met een 2.5 turbomotor. Die nieuwe versie van de Mazda 3 heeft ook nog eens vierwielaandrijving!
Lees verder

Officieel: vernieuwde MG ZS
MG laat nu zelf de vernieuwde ZS zien. De gefacelifte ZS EV volgt later, maar ondergaat zeer waarschijnlijk dezelfde wijzigingen.
Lees verder

Fiat start productie nieuwe 500 op 63e verjaardag oer-500
De 63e verjaardag van de Fiat 500 gaat dit jaar niet ongezien voorbij. Op dezelfde dag start Fiat met de productie van de geheel nieuwe elektrische 500.
Lees verder