zondag 26 juli 2020

Autozine: Mercedes deelt specs vernieuwde E-Klasse

Mercedes deelt specs vernieuwde E-Klasse
Bij de Mercedes-Benz E-Klasse en Mercedes-AMG E 53 voor modeljaar 2020 is een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Het design is sportief aangescherpt, waarbij met name het front een frisse uitstraling heeft gekregen. De standaard volledige led-koplampen zijn ondergebracht in smallere behuizingen, terwijl de led-achterlichten verder zijn doorontwikkeld.
Lees verder

Fastned opent 100ste snellaadstation
Snellaadbedrijf Fastned heeft zijn 100ste snellaadstation in Nederland geopend. Het is tevens het eerste laadstation van Fastned in Rotterdam. Bij dit station kunnen honderden elektrische autos per dag opgeladen worden met snelheden tot 300 kW.
Lees verder

Audi introduceert nieuwe A3 Limousine
Audi introduceert de tweede generatie van de A3 Limousine (sedan). Met zijn vormgeving, inclusief coupe-achtige daklijn oogt hij dynamischer dan voorheen en daarbij biedt hij meer binnenruimte. De A3 Limousine is bovendien voorzien van de nieuwste technologieen op het gebied van infotainment, connectiviteit en assistentiesystemen.
Lees verder

Audi onderzoekt bi-directioneel laden
Samen met de Hager Group onderzoekt Audi de mogelijkheid om de elektrische modellen te integreren in het elektriciteitsnet. De focus ligt daarbij op bidirectional charging, oftewel twee-richtingladen. Dat betekent dat autos elektriciteit uit het net kunnen ontvangen om op te laden, maar die energie vervolgens ook terug kunnen geven aan het huis waar ze worden geladen. De voordelen hiervan: een stabieler elektriciteitsnet, lagere energiekosten en een belangrijke bijdrage aan het beschermen van het milieu.
Lees verder

Toyota levert 3 miljoenste hybride
Toyota heeft onlangs zijn drie miljoenste hybrideauto (Hybrid Electric Vehicle, HEV) in Europa afgeleverd. De auto, een nieuwe Toyota Corolla Hybrid GR-Sport, is gekocht door een Spaanse klant. De keuze ging uit naar een Toyota Hybrid met lage CO2-uitstoot omdat hij anders de steden Barcelona en Madrid niet in mag vanwege de hier geldende milieuzones.
Lees verder

Ford en Mobileye breiden relatie uit
Ford Motor Company en Mobileye, een dochteronderneming van Intel, werken samen aan geavanceerde systemen voor bestuurdersassistentie in de wereldwijde modellenreeks van Ford. De door Ford gekozen leverancier van beeldsensortechnologie Mobileye biedt met zijn EyeQ-apparaten en zijn beeldverwerkingssoftware ondersteuning aan de Level 1- en Level 2-bestuurdersassistentiesystemen in Fords wereldwijd.
Lees verder

Mercedes-Benz Drive Systems opgericht
Onderzoek, ontwikkeling en productie van aandrijfsystemen zijn kerncompetenties van Mercedes-Benz AG. In het kader van de transformatie naar de CO2-neutrale mobiliteit van de toekomst en digitalisering zet de onderneming nu een belangrijke stap door de aandrijfsystemen systematisch op de toekomst af te stemmen. Daartoe groepeert Mercedes-Benz AG alle aandrijfcompetenties binnen het concern in de nieuwe unit Mercedes-Benz Drive Systems.
Lees verder