maandag 17 augustus 2020

Autoweek: De Vluchtstrook: de Renault met een Peugeot V8

De Vluchtstrook: de Renault met een Peugeot V8
Renault en Peugeot werkten vroeger innig samen. Dat leverde onder meer deze bijzondere creatie op: de Renault Project H.
Lees verder

Differentieelsper – Cornelis schetst
Een open differentieel is bedacht om toerenverschillen tussen het linker- en rechterwiel mogelijk te maken, én om beide wielen evenveel koppel te geven. Maar ... wanneer één wiel geen grip heeft en geen koppel kwijt kan, krijgt het andere wiel ook geen koppel meer (want allebei evenveel). Om te voorkomen dat je niet meer verder kunt, kun je het differentieel met een sper verbinden met één van de uitgaande assen. Hierdoor blokkeert het differentieel en krijgt het wiel wat nog wel grip heeft ...
Lees verder

GP Spanje: Hamilton wint, Verstappen tweede
De Grand Prix van Spanje is gewonnen door Lewis Hamilton. Hoewel er hoop was op een overwinning voor Max Verstappen, moest de Nederlander genoegen nemen met de tweede plaats.
Lees verder

Wegenwacht moest vanwege hitte vaker te hulp schieten
Meer weggebruikers hebben tijdens de hittegolf een beroep gedaan op de pechhulp van de Wegenwacht dan gebruikelijk, zo laat de ANWB weten. In de eerste twee weken van augustus lag het aantal pechgevallen 3 procent hoger dan normaal.
Lees verder

Aston Martin DBS Superleggera en Vantage in Bond-stijl
Aston Martin heeft de DBS Superleggera en de V8 Vantage langs Q gestuurd voor een lekker James Bond-sausje. De 007 Editions blikken zowel vooruit op de nieuwe Bondfilm, 'No Time to Die', als terug op de film 'The Living Daylights'.
Lees verder