maandag 31 augustus 2020

Autoweek: De Vluchtstrook: De ruitenwissers ín de Lancia Flaminia

De Vluchtstrook: De ruitenwissers ín de Lancia Flaminia
Wie dacht dat ruitenwissers op zijspiegels en zijruiten gek waren, kent de Lancia Flaminia Berlina nog niet van binnen en buiten. Die had namelijk ruitenwissers aan de binnenkant!
Lees verder

Pompverstuiver – Cornelis schetst
In plaats van één grote, centrale hogedrukpomp die alle injectoren van dieselolie voorziet, kun je de injectoren ook elk een eigen pompje geven. Zo'n pompje kun je bedienen met een nok, meerdere pompjes zijn te bedienen met een nokkenas. Met behulp van veertjes en een elektronisch gestuurde klep kun je vervolgens de hoeveelheid en de duur van de inspuiting regelen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Blik to the Future: Dacia Spring
Dacia is hét budgetmerk op de West-Europese markt, maar dat betekent niet dat je bij de Roemeense fabrikant bent aangewezen op ouderwetse techniek. Volgend jaar kun je namelijk in de Spring stappen, een volledig elektrische stadsauto die de EV voor de grote massa bereikbaarder dan ooit moet maken!
Lees verder

Amazon bestelt 1.800 elektrische bussen Mercedes
Mercedes-Benz heeft een grote order van het Amazon binnen: de Amerikaanse gigant wil 1.800 elektrische bussen voor het rondbrengen van bestellingen in Europa.
Lees verder

CBR stelt versoepelingen wederom uit
Het CBR heeft zijn voorgenomen versoepelingen voor tijdens praktijkexamens wederom vooruitgeschoven. Waar het eerder om een uitstel van een maand ging, wordt nu niet bekendgemaakt tot wanneer de versoepelingen uitgesteld zijn.
Lees verder