maandag 10 augustus 2020

Autoweek: Karmann-Mobil met uitzicht door klapdak

Karmann-Mobil met uitzicht door klapdak
Het betere kampeergevoel: dat wil Karmann-Mobil bereiken met de introductie van de nieuwe buscamper Davis 'View'. De modellen hebben dezelfde indeling als de bestaande Davis-modellen, maar nu met een uitklapbaar dak waarin een extra bed is ondergebracht van 180 x 120 cm. Met een vrij uitzicht vanaf een hoogte van 2,7 meter!
Lees verder

De Vluchtstrook: ruitenwissers op zijruiten en spiegels
Sommige dingen zijn een schot in de roos, andere zaken blijken vooral gimmicks. Dat laatste is het geval bij de opmerkelijke ruitenwissers op Japanse auto's, eind jaren 80.
Lees verder

Dynamic Steering – Cornelis schetst
In krappe parkeergarages is het erg prettig wanneer je voor maximaal insturen van de voorwielen zo min mogelijk aan het stuur hoeft te draaien, en op de snelweg is het juist andersom. Met behulp van een kleine elektromotor en een flexibel tandwiel dat zich afrolt tegen de binnenvertanding van een andere wiel is zoiets mogelijk. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Mercedes-Benz E 300 de - Rij-impressie
Ondanks het SUV-geweld van het heden is de E-klasse nog altijd de best verkochte Mercedes allertijden. De huidige generatie komt alweer uit 2016 en dus vond MB het tijd voor een facelift. We reden de diesel plug-in: een concept waar Mercedes nog altijd in gelooft.
Lees verder

Hyundai maakt submerk van Ioniq
Hyundai maakt van Ioniq een merk dat zich volledig richt op EV's. De eerste nieuwe elektrische auto van het merk komt in 2021: de Ioniq 5.
Lees verder