zaterdag 29 augustus 2020

Autoweek: Peugeot e-2008 – Hyundai Kona Electric - Dubbeltest

Peugeot e-2008 – Hyundai Kona Electric - Dubbeltest
Peugeot maakt serieus werk van z'n elektrificatieplannen, overal binnen het concern duiken EV's op. Zijn de Fransen met een nieuwkomer als de e-2008 in staat om een gevoelige klap uit te delen aan de concurrentie? We zoeken het uit in een vergelijk met de Hyundai Kona Electric.
Lees verder

Top 10: dit zijn de voordeligste elektrische SUV's
Met de toevoeging van de EV320-versie is Jaguars i-Pace in één klap bijna 16.000 euro goedkoper geworden. Daarmee treedt de auto ook toe tot de top 10 van de voordeligste elektrische SUV's, een lijst die doorlopend in beweging is.
Lees verder

Tesla knipt aandelen: zo zit dat
Tesla's aandelenkoers is niet te stoppen. Wie één aandeel wil kopen, is daarvoor op het moment van schrijven zo'n 2.277 dollar kwijt. Dat maakt het aandeel minder bereikbaar voor jonge beleggers, dus wordt het opgesplitst. Hoe dat werkt, legt Nu.nl uit.
Lees verder

Mercedes A 250e - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een plug-in hybride Mercedes A-klasse nemen Roy en Cornelis deze aflevering het nieuws van afgelopen week door. Waar de renners in de Tour de France vanaf vandaag weer voor het geel gaan, is Parijs al oranje en dat betekent voor Cornelis dat z'n kennismaking aldaar met de elektrische Citroën Ami niet door kon gaan. Jammer, nu blijft het nog even gissen waar we dit karretje precies moeten plaatsen. Aan de andere kant van het automobiele spectrum had Roy afgelopen week meer geluk: in ...
Lees verder

Back to Basics: Kia e-Soul
De elektrische modellen zijn ondertussen niet meer uit het Kia-gamma te denken. Naast de populaire (e-)Niro, bieden de Zuid-Koreanen ook de meer frivolere e-Soul aan. Die is door zijn kleinere accupakket een stuk betaalbaarder, maar van welke luxe voorziet Kia hem dan nog wel voor dat geld?
Lees verder