zondag 23 augustus 2020

Autoweek: SsangYong Tivoli – Suzuki Vitara - Dubbeltest

SsangYong Tivoli – Suzuki Vitara - Dubbeltest
Wereldwijd gaat het allemaal wel, maar in Nederland wil het maar niet lukken met SsangYong. Hét probleem: bpm. In een poging het tij te keren voorzien de Koreanen hun kleinste model nu van een uitgebreide facelift én een nieuwe driecilinder turbo-benzinemotor, maar de concurrentie zit natuurlijk ook niet stil.
Lees verder

Nieuw Cannonball-record: in 25 uur en 39 minuten van New York naar Los Angeles
Arne Toman en Doug Tabutt reden eind 2019 in recordtijd de al sinds het bestaan van de automobiel tot de verbeelding sprekende rit van New York naar Los Angeles. Het record stond niet lang, maar is nu weer in handen van Toman en Tabutt.
Lees verder

Land Rover Range Rover Sport - Achteruitkijkspiegel
Het is dan in het land van de nieuwe auto's even komkommertijd, de occasionmarkt is booming en wie anders dan Nic de Boer kan daar alles over vertellen? De Aston Martin Cygnet als bijzondere occasion en een Smart Fortwo in het aankoopadvies zijn misschien buitenbeentjes op de tweedehands markt, deze dwergauto's zijn ideale middelen voor fabrikanten met exotische veeluitstoters die hun CO2-gemiddelde moeten drukken. Iets wat tegenwoordig weer vooral gebeurd door allemaal PHEV-varianten te ...
Lees verder

Back to Basics: Mitsubishi Space Star
Na een paar weken vol dik spul, zoals de Polestar 2 en Ford Explorer PHEV, is het deze week weer tijd om in het echt kale segment te shoppen. We strijken neer in de configurator van Mitsubishi en blijven bij het model dat naar verluidt als enige overblijft: de Space Star.
Lees verder

De Vluchtstrook: Honda Vamos
Japanners zijn altijd al goed geweest in auto's bouwen zonder poespas. Het moet werken, het moet goed in elkaar steken en het moet een duidelijk doel dienen. De Honda Vamos had ook een duidelijk doel: simpel en goedkoop vervoer, klaar om overal en nergens mee heen te gaan. Vamos!
Lees verder