dinsdag 25 augustus 2020

Autozine: Lexus levert 5 miljoenste hybride

Lexus levert 5 miljoenste hybride
Lexus heeft onlangs wereldwijd een mijlpaal bereikt door zijn vijf miljoenste luxe SUV af te leveren. Lexus lanceerde zijn eerste SUV (de Lexus LX) in 1996. In 1998 volgde de Lexus RX. Dit model baande de weg voor het segment van luxe SUVs en groeide uit tot een wereldwijde bestseller. Tegenwoordig is zon twee derde van alle verkochte Lexus-modellen een SUV. In Nederland is Lexus in het segment van SUVs en crossovers vertegenwoordigd met de Lexus NX, de luxe Lexus RX, de Lexus RX L en de compacte Lexus UX.
Lees verder

Jaguar gebruikt gerecycled aluminium
Jaguar Land Rover demonstreert een recyclingproces waarbij het gebruik van aluminiumafval uit blikjes, flessendoppen en autowrakken de CO2-uitstoot van de aluminiumproductie met 26% kan reduceren.
Lees verder

Polestar opent popup Space in Amstelveen
Polestar, een nieuw automerk uit Zweden, opent een pop-up Space in Amstelveen. Hier kan de regio Amsterdam kennis maken met het merk en specifiek de Polestar 2, die recentelijk in Nederland is geintroduceerd. De pop-up Space bevindt zich midden in het Stadshart en is een van de inmiddels vier locaties waar Polestar in Nederland is te ervaren. Vorige maand heeft Polestar Spaces geopend in Rotterdam, Eindhoven en Leidschendam. Begin volgend jaar opent Polestar een Space in Amsterdam en tot die tijd kunnen geinteresseerden uit de regio alvast terecht in Amstelveen.
Lees verder

500.000 Mercedes-Me adapters geactiveerd
Sinds 2016 biedt Mercedes-Benz klanten de mogelijkheid om modellen vanaf 2002 die nog niet over connectiviteit beschikken, uit te rusten met de Mercedes me Adapter. Na koppeling van de adapter met een smartphone zijn de connectiviteitsservices niet langer alleen voorbehouden aan klanten die een nieuwe auto kopen. Meer dan een half miljoen autos wereldwijd zijn tot nu toe uitgerust met de adapter. De 500.000ste adapter werd in Maleisie gemonteerd.
Lees verder

Jaguar introduceert I-PACE EV320
Jaguar introduceert een nieuwe variant van de I-PACE. De Jaguar I-PACE EV320 heeft een gunstiger prijsstelling en daarmee een lagere bijtelling voor zakelijk rijders die de auto ook voor priveritten gebruiken. De prestaties doen volgens de fabrikant nauwelijks onder voor die van de krachtigere I-PACE EV400, terwijl de actieradius van 470 km (WLTP) zelf gelijk is. Jaguar produceert een gelimiteerd aantal van de I-PACE EV320. Bestellen kan per direct. De prijzen beginnen bij 65.990 euro met een netto bijtelling vanaf 326 euro per maand.
Lees verder

Peugeot verlaagt lease e-208 en e-2008
Peugeot verlaagt de private leasetarieven van de gelimiteerde Premiere-uitvoeringen van de elektrische Peugeot e-208 en e-2008 SUV. Daarmee zijn deze modellen bereikbaarder voor particulieren die zorgeloos willen genieten van alle voordelen van elektrisch rijden, zonder grote investering te hoeven doen. De Premiere-uitvoeringen zijn extra rijk uitgeruste versies met een speciale prijsstelling om te vieren dat de nieuwe Peugeot 208 en 2008 SUV ook leverbaar zijn met elektrische aandrijving.
Lees verder

Mazda MX-30 vanaf 4 september bij dealer
De Mazda MX-30 staat vanaf 4 september 2020 in de showroom van de Nederlandse Mazdadealers. De eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van Mazda is een crossover en speelt in op de steeds grotere vraag naar elektrische voertuigen in Europa.
Lees verder