woensdag 26 augustus 2020

Autozine: Peugeot viert 210-jarig jubileum

Peugeot viert 210-jarig jubileum
Peugeot bestaat in 2020 maar liefst 210 jaar. Op 26 september 1810 wordt de firma Peugeot Freres Aines officieel opgericht met behulp van een geldbijdrage, vastgelegd in een register die vandaag nog steeds gevonden kan worden in de Terre-Blanche Archives in Doubs. De Peugeot-familie was meer dan twee eeuwen geleden betrokken bij de moderevolutie in de negentiende eeuw (met het staaldraad in de hoepelrokken) en daarna bij de mobiliteitsrevolutie met fietsen en autos. Het is een merk dat gevormd is door creatievelingen, engineers en designers, die al meer dan twee eeuwen de normen van mobiliteit vormgeven.
Lees verder

Jeep introduceert Renegade en Compas 4xe
Jeep introduceert de Renegade 4xe en Compass 4xe. Beide zijn plug-in hybrids en hebben een actieradius tot 52 km op elektrische aandrijving. In hybride modus is de CO2-uitstoot minder dan 50 g/km, terwijl bij langdurig off-road rijden de twee elektromotoren met Powerloop ervoor zorgen dat eAWD-tractie altijd beschikbaar is. Aan de buitenkant lijken de nieuwe Jeep 4xe-modellen op de versies met verbrandingsmotor, maar onderscheiden zich met een opvallende blauwe kleur rond de badges.
Lees verder

Ford maakt prijs Ranger Raptor bekend
Ford Bedrijfswagens heeft een prijskaartje gehangen aan de Nederlandse uitvoering van de Ranger Raptor. De stoerste en krachtigste versie van Europas meest verkochte pick-up is leverbaar vanaf EUR 49.075.De door Ford Performance ontwikkelde Ranger Raptor wordt aangedreven door een 213 pk en 500 Nm sterke 2.0 liter EcoBlue BiTurbo dieselmotor die is gekoppeld aan de tientrapsautomaat van de F-150 Raptor.
Lees verder

Kia onthult Sorento PHEV 2020
Kia onthult de Sorento Plug-in Hybrid. Na de Sorento Hybrid is de Sorento Plug-in Hybrid de tweede geelektrificeerde uitvoering in het Sorento-programma. De nieuwe variant biedt een combinatie van een turbo-benzinemotor, een batterijpakket en een elektromotor, zodat deze Sorento kortere ritten volledig elektrisch en geheel emissievrij kan afleggen. Daarbij behoudt de Sorento Plug-in Hybrid zijn kenmerkende hoeveelheid ruimte en flexibiliteit, met plek voor vijf of zeven inzittenden, aangezien het platform van de vierde-generatie Sorento direct is ontworpen om ook geelektrificeerde aandrijflijnen te kunnen herbergen.
Lees verder

Autotest: Seat Leon Sportstourer
Het is bij de eerste aanblik meteen duidelijk: Seat heeft meer werk gemaakt van de vormgeving van de Leon dan ooit tevoren. Dat roept echter wel vragen op. Is de functionaliteit van deze quot;Sportstourer quot; niet vergeten? En als er zo veel aandacht uitgaat naar het uiterlijk, hoe zit het dan met de voor Seat zo belangrijke rijeigenschappen?
Lees verder

Renault Clio bestaat 30 jaar
De Renault Clio bestaat 30 jaar. Sinds de lancering van de eerste CLIO in 1990 is het model de wereldwijde bestseller van Groupe Renault, met inmiddels meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren. Sinds 2013 staat de Clio zelfs aan de top van het B-segment en noteert ieder jaar nog altijd hogere verkoopcijfers.
Lees verder

Hyundai kondigt Kona N-Line aan
Hyundai laat een eerste glimp zien van de gefacelifte KONA (benzine en hybride) en KONA in N Line-uitvoering. De compacte SUV is, na de nieuwe i20, het volgende Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Met deze ontwerpfilosofie wil Hyundai zijn (toekomstige) modellen een compleet nieuwe, onderscheidende uitstraling meegegeven.
Lees verder