zondag 6 september 2020

Autoweek: Nissan Z: terugblik én vooruitblik!

Nissan Z: terugblik én vooruitblik!
Nissan trekt binnenkort het doek van een geheel nieuwe generatie in de Z-reeks. We blikken met een digitale tekening vooruit op wat er komen gaat. De Japanners grijpen als inspiratiebron duidelijk terug op de oorsprong van het model. Tijd om eens in de geschiedenis van de betaalbare sportwagen van Nissan te duiken!
Lees verder

De Vluchtstrook: Citroën rijdt door op drie wielen
Een wiel op elke hoek van een auto is wel zo prettig. Bij Citroën was het lange tijd echter niet strikt noodzakelijk om ze allemaal erop te hebben om door te kunnen rijden.
Lees verder

Formule 1-team Renault wordt Alpine
Renault rijdt vanaf volgend jaar met een andere naam en in een andere kleurstelling in de Formule 1. Het team gaat Alpine heten.
Lees verder

Blik to the Future: Peugeot 3008
In 2016 toverde Peugeot de nog ietwat MPV-achtige eerste 3008 om tot een rasechte SUV. Die gedaantewissel heeft het merk geen windeieren gelegd. Hoewel we deze week nog de gefacelifte versie van de tweede generatie Peugeot 3008 ontmoetten kijken we met zijn allen vol verwachting uit naar de volledig nieuwe generatie van de SUV die voor omstreeks 2023 op de planning staat.
Lees verder

Driefasenspanning – Cornelis schetst
Om de laadtijd zo kort mogelijk te houden leveren de meeste laadpalen in de publieke ruimte driefasenspanning, ook wel bekend als krachtstroom. Thuis kennen we het ook, onder andere voor elektrische fornuizen maar ook voor de wallbox. Bij het wisselen van stroomrichting houden de fasen keurig afstand tot elkaar, maar hoe zit het dan met de accu die gewoon op gelijkstroom werkt?
Lees verder