maandag 14 september 2020

Max begint voortvarend op Mugello: 32 ronden en 2e tijd in eerste vrije training

Max begint voortvarend op Mugello: 32 ronden en 2e tijd in eerste vrije training
Max Verstappen heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Toscane als tweede afgesloten, op slechts vijf honderdsten achter de Mercedes van Valtteri Bottas. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur reed 32 ronden en vergaarde daarmee belangrijke kennis en data over het voor de Formule 1-teams nieuwe circuit van Mugello. Charles Leclerc noteerde voor Ferrari de derde tijd, met wereldkampioen Lewis Hamilton op een halve tel achterstand op zijn teamgenoot op de vierde...
Lees verder

Max derde in tweede vrije training Mugello: 'Tevreden'
In de tweede vrije training in aanloop naar de Toscaanse Grand Prix, heeft Max Verstappen de derde tijd op de klokken gezet. De Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur moest een paar honderdsten toegeven op wereldkampioen Lewis Hamilton, terwijl zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas net als in de eerste vrije training op Mugello als snelste rondging. "We hadden een goede dag. We mogen tevreden zijn met hoe de auto ging", laat Max weten. "We zitten niet ver van...
Lees verder

Verstappen na vrijdag in Toscane: 'Positief om er zo bij te zitten'
Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Toscaanse Grand Prix sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat gedurende het Formule 1-seizoen elke vrijdagavond om 22.30 uur te zien is op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.
Lees verder

Max tweede in afsluitende vrije training op Mugello
Max Verstappen heeft de tweede tijd laten noteren in de derde en afsluitende vrije training voor de Toscaanse Grand Prix. Met een rondetijd van 1:16.547 zat Max slechts 0,017 seconde achter snelste man Valtteri Bottas. Lewis Hamilton was op zijn beurt nipt langzamer dan Verstappen en eindigde als derde.
Lees verder

Max derde in kwalificatie voor Toscaanse Grand Prix: 'Erg tevreden'
Max Verstappen heeft zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Toscane. Op het circuit van Mugello zat Max de gehele kwalificatie dicht in de buurt van de Mercedessen. Met zijn tijd van 1:15.509 zat Verstappen uiteindelijk binnen vier tienden van de man op pole, Lewis Hamilton. Valtteri Bottas maakte er met de tweede plaats een eerste startrij voor Mercedes van.
Lees verder

Horner na kwalificatie: 'Geweldig om beide rijders op tweede startrij te hebben'
Het team van Aston Martin Red Bull Racing bezet morgen tijdens de Grand Prix van Toscane de tweede startrij nadat Max Verstappen en Alexander Albon als derde en vierde eindigden in de kwalificatie.
Lees verder

Max Verstappen vroeg klaar in Toscaanse GP na crash: 'Problemen met de motor'
Max Verstappen is uitgevallen in de Grand Prix van Toscane. De Nederlander ondervond voorafgaand aan de race al problemen met de Honda-krachtbron in zijn RB16 en verloor in de meters na de start, ondanks goed te zijn weggekomen, veel plekken door een tekort aan vermogen. Verstappen kwam vervolgens in het gedrang terecht en werd bij het ingaan van bocht twee van achteren geraakt, waardoor hij in de grindbak terechtkwam en voor de tweede achtereenvolgende keer uitviel.
Lees verder

Horner na Grand Prix Toscane: 'Dag met gemengde gevoelens'
Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na de Grand Prix van Toscane op Mugello weten: "Het was een dag met gemengde gevoelens, maar het is fantastisch om Alex voor de eerste keer in zijn carrière op het podium te zien. Hij heeft het hele weekend goed werk geleverd en zich vandaag knap teruggevochten na een paar moeilijke starts. Alle eer gaat ook naar hem, want hij heeft zich niet laten beïnvloeden door negativiteit of kritiek van buitenaf, maar zich...
Lees verder