dinsdag 13 oktober 2020

Autofans: Officieel: Autosalon 2021 geannuleerd

AUTOFANS
Officieel: Autosalon 2021 geannuleerd
Er komt in januari dan toch geen 99ste editie van het jaarlijkse Autosalon. Organisator Febiac had gehoopt om begin 2021 een editie van het salon te kunnen organiseren die aangepast was aan de coronamaatregelen. Toch is het risico nog steeds te groot, zo oordeelt de automobielfederatie nu.
Lees verder

BIV en verkeersbelasting in 2021: andere berekening
Vanaf 1 januari 2021 gaat Vlaanderen de belasting op inverkeerstelling (BIV) en verkeersbelasting op een andere manier berekenen. In 2021 wordt alleen nog de WLTP-norm gebruikt voor de berekening van de CO2-uitstoot van nieuwe auto's. Het belastingvoordeel voor auto's op CNG en plug-inhybrides valt bovendien weg.
Lees verder

Officieel: Mercedes laat EQC 4×4² Concept los
Mercedes heeft het speelvogelgehalte van de elektrische EQC een flink stuk omhoog getrokken door deze EQC 4×4² Concept te lanceren.
Lees verder

Audi Q8 ook aan de stekker als TFSI e Quattro (2020)
Ook SUV's ontsnappen niet aan elektrificatie bij Audi. De grote SUV-coupé uit Ingolstadt, de Q8, gaat eveneens aan de stekker. Net als de verwante Q7 krijgt de Q8 twee versies: een 55 TFSI e Quattro en een 60 TFSI e Quattro.
Lees verder

Rolls-Royce' Spirit of Ecstasy mag geen licht meer geven van Europa
De Britse luxeconstructeur Rolls-Royce heeft in alle stilte een populaire optie van de optielijst verwijderd. Volgens een aangepaste Europese wet mag de Spirit of Ecstasy, het iconische beeldje vooraan op de motorkap, geen licht meer geven. Eigenaars die zo'n verlicht beeldje op hun auto hebben, moeten het laten vervangen.
Lees verder