maandag 5 oktober 2020

Autoweek: De Vluchtstrook: Edsel, een kostbare mislukking

De Vluchtstrook: Edsel, een kostbare mislukking
Deze week belichten we één van de grootste mislukkingen uit de geschiedenis van de automobiel in 'De Vluchtstrook': de Edsel, Ford's poging om marktaandeel weg te snoepen bij Chrysler. Na eindeloos marktonderzoek was Ford er stellig van overtuigd dat het koperspubliek de modellen van Edsel voor zoete koek zou slikken. De realiteit pakte anders uit.
Lees verder

Spoiler – Cornelis schetst
Als kind wel eens je hand uit het raam van een rijdende auto gestoken? Dan kun je je vast nog wel herinneren dat wanneer je hem een beetje kantelde de hand omhoog gedrukt werd of juist naar beneden. Dit is de basis van een spoiler. Om een spoiler nog meer effect te geven speelt ook de vorm van het ding een rol zodat de lucht aan de bovenkant een kortere weg aflegt dan de lucht die onderdoor moet stromen en de vleugel als het ware naar beneden. Dat klinkt ingewikkeld, maar is het dat ook?
Lees verder

Nieuwe Subaru BRZ komt nog dit jaar
Er zit een nieuwe generatie Toyota GT86 en Subaru BRZ in het vat. De inmiddels acht jaar oude modellen krijgen opvolgers en Subaru presenteert zijn nieuwe BRZ al later dit jaar!
Lees verder

Mitsubishi Space Star verliest basismotor
De Mitsubishi Space Star heeft voortaan altijd een 1.2 onder de kap. Het geeft de Space Star een iets hogere vanafprijs.
Lees verder

Ford Ecosport krijgt stoere Active-uitvoering
De Ford Ecosport krijgt een stoer aangeklede Active-uitvoering. De Ecosport Active wordt in november gepresenteerd en komt mogelijk ook naar Nederland.
Lees verder