Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: Gerobotiseerde handbak – Cornelis schetst

Gerobotiseerde handbak – Cornelis schetst
De goedkoopste manier om een automatische transmissie te creëren is door een handbak te robotiseren. We zien dit nu alleen nog bij bedrijfswagens en goedkope stadsautootjes, maar toen er rond de eeuwwisseling met flippers aan het stuur geschakeld moest worden zagen we het ook in high end sportwagens. Wat is het verhaal achter deze techniek?
Lees verder

Renault Twingo Electric - Rij-impressie
Met verbrandingsmotor kennen we de vierdeurs Twingo al jaren, nu is-ie er ook met elektromotor. Hiermee is de Twingo de goedkoopste EV van Nederland. Is z'n lage prijs ook meteen de reden om er allemaal een te willen?
Lees verder

Nieuwe 4Matic-versie Mercedes-Benz GLA en A-klasse
De Mercedes-Benz A-klasse en GLA krijgen een nieuwe 4Matic versie. De nieuwe A-klasse 4Matic heeft net als de nieuwe GLA 4Matic-versie de 200-benzinemotor.
Lees verder

Tesla moet bijna vijftigduizend auto's terugroepen in China
De Amerikaanse automaker Tesla moet tienduizenden auto's terugroepen in China. Dat maakt de Chinese marktautoriteit SAMR vrijdag bekend.
Lees verder

Bugatti komt waarschijnlijk met Le Mans-hypercar
Bugatti verraste vorige week vriend en vijand door een deel van een mysterieuze nieuwe auto te laten zien. Het lijkt te gaan om een hypercar voor het World Endurance Championship.
Lees verder