zaterdag 3 oktober 2020

Autoweek: GM overweegt groter aandeel in Nikola

GM overweegt groter aandeel in Nikola
General Motors overweegt om een groter aandeel in de omstreden EV-startup Nikola te nemen, dat zeggen insiders volgens Bloomberg. Door de ophef rondom Nikola is de waarde van het bedrijf behoorlijk gedaald. GM heeft nu 11 procent van het bedrijf in handen, maar de deal wordt naar verluidt opnieuw onder de loep genomen.
Lees verder

In het Wild: Plymouth Valiant (1963)
Buiten de achteraf aangebrachte beschilderingen is 'Valiant' het enige woord dat zichtbaar op de carrosserie van deze ietwat mysterieuze auto prijkt. Het blijkt te gaan om een Plymouth, maar dat had zomaar anders kunnen zijn.
Lees verder

Dacia Sandero Stepway- Achteruitkijkspiegel
Michiel neemt je deze week mee in de Dacia Sandero duurtester. Dacia heeft deze week namelijk de nieuwe Sandero, Sandero Stepway en Logan gepresenteerd. Verder gaat het over de nieuwe Opel Mokka, die toch wat kenmerken van eerdere Opels heeft en wat de huidige koers van Volkswagen betekend voor Bugatti en Lamborghini.
Lees verder

Back to Basics: Mercedes-Benz S-klasse
Waar veel Europese merken tegenwoordig meteen met een plug-in hybride komen om de CO2-uitstoot en daarmee de aanschafprijs te drukken, doet Mercedes-Benz het bij de S-klasse rustig aan. Die variant komt er wel, maar voorlopig is de S 350d met zijn zescilinder diesel de goedkoopste manier om in de Sonderklasse te stappen. Qua uitrusting is het vlaggenschip voor zijn vanafprijs al meteen behoorlijk ruim bemeten, maar naar goed Duits gebruik duizelt het van de extra's op de optielijst.
Lees verder

In het Wild: Volkswagen Atlas
In Europa is de grootste SUV van Volkswagen de Touareg. Elders op de wereld heeft Volkswagen een heel ander model klaarstaan, die afhankelijk van het land als Atlas of als Teramont te boek staat. Dit donkergrijze exemplaar is toch in Nederland terechtgekomen en is misschien wel beter uit te leggen dan de Touareg.
Lees verder