donderdag 29 oktober 2020

Autoweek: Het waarom van Stellantis

Het waarom van Stellantis
Stellantis gaat het dus heten, dat fusieconcern van PSA Fiat/ Chrysler. Weer een nieuwe bak merken onder één dak. Dan moet het zin hebben, zeg ik met gepast ontzag voor big business. Die grote jongens zullen toch wel weten wat ze doen. Ze kennen de wet van VW; volume is kracht.
Lees verder

VZR pleit voor 'eerlijkere' kilometervergoeding
De Vereniging Zakelijke Rijders draagt een nieuwe norm voor de kilometervergoeding aan. Volgens de belangenorganisatie dekt de maximale onbelaste kilometervergoeding van €0,19 cent per kilometer namelijk vrijwel nooit de feitelijke autokosten. Met de aangepaste normstelling wil de VZR naar eigen zeggen een 'helder en objectief' kader aan de kilometervergoeding geven.
Lees verder

PSA en FCA vormen CO2-poule voor bedrijfsauto's
PSA en FCA gaan een CO2-poule voor bedrijfswagens vormen, FCA wordt de manager van de poule, die overigens ook open is gesteld voor andere fabrikanten van bedrijfswagens. Met de samenwerking willen de twee partijen vooruitlopend op de Stellantis-fusie de gemiddelde uitstoot van hun bedrijfswagenvloot combineren, om zo de Europese CO2-norm van 2020 te kunnen halen.
Lees verder

BMW 116i - Op de Rollenbank
De BMW 116i van Paul Kuijpers heeft de motor aan boord die Mini, Peugeot en Citroën ook gebruiken. Het is de 1,6-liter turbo van de beruchte THP-soort. Natuurlijk heeft hij in de afgelopen vier jaar de nodige kosten gehad, maar de interne vervuiling, waarvoor iedereen zo bang is, heeft bij zijn BMW nog nooit de kop opgestoken. Maar de laatste tijd merkt Paul dat zijn auto schudt na het starten...
Lees verder

Diesel verliest terrein aan EV's in Europa
Het marktaandeel voor EV's is in september 2020 met 25% voor het eerst gelijk aan dat van de diesel, blijkt uit data van onderzoeksbureau Jato. In dat cijfer zijn tevens (milde) hybrides en plug-in hybrides meegenomen. Tesla heeft met de Model 3 nog steeds de best verkochte EV in handen, maar in totaal verkoopt de Volkswagen Groep de meeste volledig elektrische auto's.
Lees verder