maandag 19 oktober 2020

Autoweek: Kia Ceed Sportswagon PHEV - Achteruitkijkspiegel

Kia Ceed Sportswagon PHEV - Achteruitkijkspiegel
Marco belt vanuit een Kia Ceed SW Plug-in Hybrid met Damiaan, die kennelijk in een heel slechte buurt woont. De Volkswagen Golf GTI Clubsport én de Golf R komen eraan, waarom zou je dan nog een GTI kopen? En deze week staat het blad AutoWeek in het teken van elektrisch rijden: wordt het een Polestar 2 of een Tesla Model 3?
Lees verder

Back to Basics: Opel Mokka
Meestal zijn de auto's die in 'Back to Basics' voorbij komen gespoten in een basic-kleur: wit of zwart, met soms een blauw exemplaar ertussen. De nieuwe Opel Mokka vormt daar in het felle 'Matcha Green' een uitzondering op. Is zijn standaarduitrusting net zo opvallend als zijn kleur?
Lees verder

Voorkamerontsteking – Cornelis schetst
Turbulent Jet Ingnition, zo wordt in het Engels het ontstekingssysteem genoemd waarbij bij benzinemotoren de bougie niet gewoon in de cilinderkop zit maar in een voorkamer om het mengsel te ontsteken met vuurstralen. Hiermee geeft Maserati een V6 de prestaties van een V8 maar is het ook mogelijk om de uitstoot van NOx zo goed als uit te bannen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is dat ook zo?
Lees verder

Roemer onderzoekt verbeterpunten rijschoolbranche
Waarnemend burgemeester van de gemeente Alkmaar Emile Roemer onderzoekt hoe de kwaliteit van de rijschoolsector kan worden verbeterd. Dat doet hij op verzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees verder

Cruise mag zonder bestuurder de weg op in San Francisco
Cruise, de tak van onder meer General Motors die zich bezighoudt met autonoom rijden, zet in San Francisco een grote stap. Cruise mag er nu namelijk voor het eerst daadwerkelijk zonder bestuurder de straat op.
Lees verder