zondag 25 oktober 2020

Autoweek: Lynk & Co heeft losse prijs 01 vrijgegeven

Lynk & Co heeft losse prijs 01 vrijgegeven
Eind volgende maand introduceerde Lynk & Co, een dochtermerk van Geely, de 01 voor de Europese markt. Lynk & Co legt de nadruk op zijn abonnementsmodel, waarmee je de auto tegen een vast bedrag per maand kunt rijden. Bij de introductie werd ook verteld dat je de auto los kan aanschaffen. De catalogusprijs van de 01 hield men nog even onder de pet, maar deze is nu stilzwijgend op de website van Lynk & Co verschenen.
Lees verder

Honda e - Achteruitkijkspiegel
De guitige Honda e waar Stéphan (weer) mee op pad is, kan geen groter contrast vormen met de andere elektrische auto die in deze Spiegel ter sprake komt: de imposante nieuwe Hummer. Weer een nieuwe EV in retro-stijl, Michiel kan het wel waarderen. In de snel veranderende autowereld bestaan er gelukkig ook nog vaste waarden, zoals de hot hatchback. Hyundai presenteert de i20 N volgens traditioneel recept: een potige benzinemotor en een handbak, verpakt in een lekker wild jasje. Ook de nieuwe ...
Lees verder

Back to Basics: Renault Twingo Electric
Goedkoop elektrisch rijden? Dan ben je bij Groupe Renault aan het juiste adres! Volgend jaar komt de Dacia Spring Electric op de markt, die de goedkoopste EV van Europa moet gaan worden. Tot die tijd is de Twingo Electric zo'n beetje de meest voordelige manier om volledig elektrisch te rijden. Eens kijken wat je allemaal krijgt voor de prijs van de instapper.
Lees verder

Jeep Grand Cherokee SRT-8 - Op de Rollenbank
We zien het steeds vaker: een stoere Amerikaan op de rollenbank. En doorgaans presteren ze nog prima ook. De Jeep van Edwin den Uijl is nog een heel echte. Er stampt een Hemi V8 met een gezonde 425 pk in de auto. Desondanks voelt hij volgens zijn eigenaar helemaal niet zo snel aan.
Lees verder

De Vluchtstrook: Rügen, de EV-proeftuin van de jaren 90
Wie denkt dat Duitse autofabrikanten pas in dit decennium na zijn gaan denken over EV's, heeft het mis. In deze editie van De Vluchtstrook: het Rügen-experiment van de jaren '90, waar onder meer Mercedes-Benz, BMW en Volkswagen aan deelnamen. Op het Duitse eiland Rügen reden de merken met elektrische conversies van bestaande modellen om de kijken of hier potentie in zat. De daadwerkelijke bijdrage van 'Rügen' aan de emancipatie van EV's bleef echter beperkt.
Lees verder