zondag 11 oktober 2020

Autoweek: 'Teruglaadplein' geopend in Lelystad

'Teruglaadplein' geopend in Lelystad
Het eerste zogeheten vehicle-to-gridlaadplein van Nederland is vrijdag in Lelystad geopend. Elektrische auto's kunnen er stroom bijladen én terugleveren.
Lees verder

Ford Explorer PHEV vs. Volvo XC90 Recharge T8 - Dubbeltest
Het Nederlandse belastingklimaat zorgt ervoor dat traditionele Amerikaanse auto's in ons land doorgaans onverkoopbaar zijn. Toch is het datzelfde belastingklimaat dat de nieuwe Ford Explorer op papier juist erg aantrekkelijk maakt. De sleutel ligt, hoe kan het ook anders, bij de plug-inhybride. Is de Explorer daarmee een waardig alternatief voor de Volvo XC90?
Lees verder

Alpine A110S - Achteruitkijkspiegel
Nic belt vanuit een Alpine A110S met Frank en vindt iets van de Hyundai i20 N. Lamborghini beleefde zijn beste maand ooit en studenten in Eindhoven maakten een afvalbak. Een V6 in een McLaren, al is hij ditmaal hybride, doet ze terug mijmeren naar de Jaguar XJ220.
Lees verder

Back to Basics: Dacia Lodgy
Een nieuwe zevenzitter kopen voor onder de 20 mille? Dat is in de huidige automarkt niet meer te doen, maar Dacia komt met de Lodgy behoorlijk in de buurt. Wanneer je genoeg hebt aan vijf zitplaatsen en gewoon veel kofferbakruimte wil hebben, duikt de MPV wél onder die magische grens. Dan moet je op het gebied van uitrusting alleen wel wat concessies doen.
Lees verder

De Vluchtstrook: af-fabriek 'nose-swaps'
In de tuningwereld is het niet ongebruikelijk om een auto van de neus van een ander model te voorzien. Er zijn echter ook modellen die met zo'n afwijking worden geboren, zelfs anno 2020.
Lees verder