donderdag 15 oktober 2020

Autoweek: Twee plug-ins Land Rover tijdelijk duurder dan beloofd

Twee plug-ins Land Rover tijdelijk duurder dan beloofd
Jaguar Land Rover heeft door het coronavirus de oorspronkelijk beoogde WLTP-certificering voor de Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque P300e niet rond kunnen krijgen, maakt het concern in een statement bekend. De uiteindelijke cijfers zijn hoger geworden, waardoor de prijzen van beide P300e's in Nederland licht stijgen.
Lees verder

Smart City Coupé cabrio - Op de Rollenbank
Doorgaans loopt Ghisbert een beetje te rommelen met dikke auto's, als er veel elektronica moet worden omzeild om een goede rollenbankmeting te krijgen. Maar ook een Smart blijkt een moeilijk geval. "Deze auto is heel gevoelig op de ESP. Die moet eerst uit voordat we kunnen starten." Dus duiken we eerst maar eens de computer in en trekken we aan wat zekeringen.
Lees verder

Duizenden Nederlandse Hyundai's Kona Electric teruggeroepen
Hyundai roept in Nederland 7.819 exemplaren van de Kona Electric terug wegens een defect in de batterij, bevestigt de Nederlandse importeur aan AutoWeek. Het gaat hierbij om auto's die zijn geproduceerd tussen 29 september 2017 en 20 maart 2020. De terugroepactie is nu in voorbereiding.
Lees verder

Fisker gaat Ocean bouwen in Europa
De kogel is door de kerk: het Amerikaanse Fisker gaat de Ocean bouwen in Europa. De in Oostenrijk gevestigde fabriek van Magna Steyr heeft een deal gesloten met Fisker.
Lees verder

Renault Mégane eVision: elektrisch naast de Mégane!
Renault heeft een futuristisch ogende maar toch vrij concrete en behoorlijk relevante concept-car gepresenteerd. Het studiemodel heet Mégane eVision en dient als vooruitblik op een elektrische cross-over die al volgend jaar in de showrooms staat!
Lees verder