Doorgaan naar hoofdcontent

Gesjoemel met kilometertellerstanden aangepakt

Gesjoemel met kilometertellerstanden aangepakt
Fraude met kilometertellerstanden van auto's wordt steviger aangepakt. Zo worden apparaten die de teller van een motorvoertuig kunnen manipuleren verboden en wordt op meer momenten de tellerstand geregistreerd. Ook voor motorfietsen komt er een teller-registratie. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees verder

Emile Roemer adviseert minister over verbetering kwaliteit rijschoolbranche
Op verzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat oud-Kamerlid Emile Roemer als onafhankelijk adviseur onderzoeken hoe de kwaliteit van de rijschoolbranche verbeterd kan worden.
Lees verder

Campagne fietsverlichting van start
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start vandaag met de nieuwe publiekscampagne over het belang van goede fietsverlichting. Komend weekeinde gaat de wintertijd in en vanaf maandag beginnen ook de scholen in het midden en zuiden van Nederland weer. Daarom geeft minister Van Nieuwenhuizen vandaag het startsein voor de campagne 'AAN in het donker', vooral bedoeld om jongeren aan te sporen fietsverlichting te gebruiken.
Lees verder

Van vervuilende denimindustrie naar schone spijkerbroek
8000 liter water kost het om één spijkerbroek te maken, en de totale uitstoot van de textielindustrie wereldwijd is meer dan alle uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart bij elkaar. Er is in de textielbranche een wereld te winnen als het gaat om slim en zuinig grondstoffengebruik. Staatssecretaris Van Veldhoven (circulaire economie en milieu) zet vandaag samen met 30 partijen uit de denimindustrie een volgende duurzame stap voor een schonere textielbranche. Dat schrijft zij vandaag aan de Tweede Kamer. In de Denim Deal staan onder andere concrete afspraken voor meer hergebruik van oude denim kledingstukken.
Lees verder