maandag 12 oktober 2020

Van Nieuwenhuizen: BSO-bus mag op openbare weg

Van Nieuwenhuizen: BSO-bus mag op openbare weg
De BSO-bus wordt op korte termijn toegelaten tot de openbare weg. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag aan de Tweede Kamer. De minister is dat voornemens op basis van rapporten van de RDW en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
Lees verder

Volgende stap in strijd tegen blikjes in zwerfafval
Het kabinet zet een volgende stap in de strijd tegen blikjes in het zwerfafval. De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat het ontwerpbesluit voor statiegeld op blikjes goedgekeurd. Daarmee ligt de benodigde wetgeving klaar als het aantal blikjes in het zwerfafval volgend jaar niet met minimaal 70% is afgenomen.
Lees verder

Benoeming directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij Infrastructuur en Waterstaat
Drs. R. (Ruth) Clabbers wordt directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming gaat in op 1 november 2020.
Lees verder

Meer zekerheid over opladen elektrische auto
Waar is een vrije laadpaal, met welke snelheid kan daar geladen worden en wat kost dat? Het antwoord op deze vragen is voor elektrische rijders vanaf 1 juli 2021 overal makkelijk en snel bij de hand. Aanbieders zijn vanaf dat moment verplicht dergelijke real time informatie aan te bieden voor alle publiek toegankelijke laadpunten in Nederland. Vanaf vandaag kunnen mensen meedenken over hoe deze nieuwe wet- en regelgeving precies moet worden uitgewerkt.
Lees verder