donderdag 19 november 2020

Autofans: Renault Kiger: conceptcar met toekomstpotentieel?

AUTOFANS
Renault Kiger: conceptcar met toekomstpotentieel?
Renault heeft een nieuwe conceptcar klaar en toont die met veel enthousiasme. Want hoewel die eigenlijk voorafgaat aan een SUV voor de Indische markt, bestaat er een kans dat ook wij hem ooit als productiemodel te zien krijgen.
Lees verder

Stoelendans Stephan Winkelmann stopt niet: terug naar Lamborghini
Bij Lamborghini neemt de Duitser Stephan Winkelmann het roer over van de Italiaan Stefano Domenicali. Die keert terug naar de Formule 1, terwijl Winkelmann tegelijk CEO blijft van Bugatti. De Duitser had tussen 2005 en 2016 al eens de leiding over het Italiaanse sportwagenmerk.
Lees verder

Jeep Wrangler Rubicon 392 toont spreidstand tussen Amerika en Europa (2020)
In Europa mag Jeep dan wel volop plug-inhybrides lanceren om zijn CO2-uitstoot zo snel mogelijk onder controle te krijgen, in de Verenigde Staten is daar niets van aan. Daar krijgt de Jeep Wrangler met de Rubicon 392 voor het eerst in bijna 40 jaar weer een V8 onder de kap.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk stopt in 2030 met verkoop nieuwe benzines en diesels
De Britse premier Boris Johnson wil de verkoop van nieuwe auto's op benzine en diesel al in 2030 aan banden leggen. Dat schrijft hij in een column in de krant Financial Times. De deadline wordt daarmee vroeger gelegd dan in februari werd aangekondigd.
Lees verder

Over de VAB-Gezinswagen van het jaar, met Gert Verhoeven – RoadTrip #20
De VAB-Gezinswagen van het jaar. Hoe gaat het er achter de schermen aan toe en hoe anders kijkt de professionele jury naar een auto dan de gezinsjury? We vroegen het in deze aflevering van onze podcast aan mede-organisator Gert Verhoeven.
Lees verder