maandag 16 november 2020

Autoweek: Bandenspanningsmonitor – Cornelis schetst

Bandenspanningsmonitor – Cornelis schetst
Meten is weten, dat geldt ook voor de bandenspanning. Een leeglopende band is een potentieel gevaar. Je kunt dan ook niet vroeg genoeg gewaarschuwd worden bij drukverlies. Het meten van dat drukverlies kan met sensoren in de band die vervolgens hun signaal doorseinen naar de boordcomputer. De elektronica kan ook een drukverlies berekenen op basis van toerenverschillen tussen de afzonderlijke wielen. Ingewikkeld? Cornelis Kit schetst hoe het zit.
Lees verder

Barrelbrigade 2020 - Ford Mondeo - Klokje Rond-keuring
Klokje Rond-techneut Joep Schuurman is liefhebber van mooie techniek en fijn sturende auto's. Diep zuchtend treedt hij dan ook aan als we hem vragen om met onze barrels te rijden en ze met zijn arendsoog te bekijken. Dat vragen we niet alleen omdat we op zoek zijn naar een portie punten voor ons klassement voor de Gouden Drijfstang, maar ook omdat we eigenlijk wel eens willen weten of we veilig onderweg zijn.
Lees verder

Opel Crossland - Rij-impressie
In 2016 diende een gefacelifte Opel Mokka met een nieuwe neus én de toevoeging 'X' als een soort voorbode van de nog te onthullen Crossland X. In 2020 is het juist de Crossland die gefacelift wordt. De Mokka dient opnieuw als voorbeeld en de X wordt ook hier aan de wilgen gehangen.
Lees verder

Lamborghini komt met heftige Huracán
De Lamborghini Huracán niet heftig genoeg? Wacht dan nog even tot vrijdag, dan komt de lichtgewicht Huracán STO!
Lees verder

'Nissan overweegt verkoop belang in Mitsubishi'
Nissan denkt erover na om zijn belang van 34 procent in branchegenoot Mitsubishi te verkopen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.
Lees verder