Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: VVD pleit voor kilometerheffing EV's

VVD pleit voor kilometerheffing EV's
De VVD wil eigenaren van emissieloze auto's per gereden kilometer laten betalen, blijkt uit het concept-verkiezingsprogramma van de partij. Met dit voorstel wil de liberale volkspartij het huidige voordeel in de wegenbelasting voor EV's afschaffen. Op termijn beoogt de VVD de huidige wegenbelasting volledig om te vormen naar een kilometerheffing.
Lees verder

Facelift Friday: Suzuki Grand Vitara XL-7
Met de Across heeft Suzuki sinds kort weer een vrij forse SUV in huis. Een echte Suzuki is de auto echter niet, want je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat het om een verbouwde Toyota RAV4 gaat. In de jaren '90 introduceerde Suzuki z'n eigen hoogpotige 'gigant', de Grand Vitara XL-7. Interessant is dat alleen die grootste versie van de Grand Vitara een facelift kreeg.
Lees verder

Liever een Golf GTi of Golf R? - AutoWeek Podcast
Hoe rijdt de nieuwe ID.3 en de onthulling van een nieuwe Golf R: deze week genoeg onderwerpen voor de podcast
Lees verder

Porsche matcht 911 Turbo S 'Duet' met privéjet
Porsche zoekt het hogerop. In samenwerking met vliegtuigfabrikant Embraer komt het sportwagenmerk uit Stuttgart met een speciale 992 Turbo S 'Duet' die is afgestemd op de Phenom 300E-privéjet. Moet je alleen wel eerst even het vliegtuig bestellen.
Lees verder

Volkswagen ID.3 vs. Kia e-Niro - Dubbeltest
Daar is dan de nieuwe ID.3, de lang verwachte EV van Volkswagen. Afgelopen meteen de bestverkochte auto van Nederland. Maar hoe presteert hij? Roy zet er ee Kia e-Niro tegenover.
Lees verder