donderdag 31 december 2020

Autoweek: Alfa Romeo heeft laatste Giulietta gebouwd

Alfa Romeo heeft laatste Giulietta gebouwd
Het zat er al geruime tijd aan te komen, maar nu is het een feit: Alfa Romeo bouwt de Giulietta niet meer. De (indirecte) opvolger laat voorlopig nog even op zich wachten.
Lees verder

Eindejaarsvideo - Michiel - Fiat Panda
Als coördinator van AutoWeek Classics kruipt Michiel Willebrands natuurlijk achter het stuur van een auto uit vervlogen tijden. Eentje waarin je destijds iedereen uitlachte, ter compensatie voor het jaar waarin er weinig te lachen viel. Met een simpel setje oordopjes is het een uitdaging om gesprekspartner Lars Krijgsman goed te verstaan in deze rijdende rode klankkast. Toch weten de twee nog een aardig gesprek gaande te houden over een uit Litouwen geïmporteerde Lada, een emotionele rit met ...
Lees verder

Elektrische 'fietsauto' Twike 5 is er bijna klaar voor
Het Duitse bedrijf Twike lanceert binnenkort na jarenlange ontwikkeling een nieuwe versie van zijn hybride driewieler. De Twike 5.
Lees verder

Top 10 van 2020: best gelezen artikelen
Op het gebied van autonieuws was 2020 een tamelijk bijzonder jaar. Vrijwel iedere grote autobeurs werd afgelast vanwege het coronavirus, dat in maart om de hoek kwam kijken. Fabrieken moesten sluiten en automerken kwamen veelal in zwaar weer terecht. Desondanks lijkt de auto-industrie letterlijk en figuurlijk in een stroomversnelling te zijn gekomen: de elektrificatie voltrekt zich namelijk in een rap tempo. Tijd om op dit tamelijk bizarre jaar terug te blikken aan de hand van de 10 meest ...
Lees verder

Uber verplicht chauffeurs vanaf 2025 elektrisch te rijden
Taxiplatform Uber maakt de overstap naar elektrische taxi's. Dat begint in 2025 in Amsterdam. Chauffeurs die dan nog niet elektrisch rijden, kunnen niet meer voor Uber rijden.
Lees verder