Doorgaan naar hoofdcontent

Autoweek: De Vluchtstrook: het Amerikaanse uitstapje van McLaren

De Vluchtstrook: het Amerikaanse uitstapje van McLaren
McLaren heeft een rijke racehistorie om op terug te vallen. De eerste straatauto van het in 1963 opgerichte bedrijf kwam pas in de jaren '90 op de markt: de McLaren F1. In het decennium daarvoor was de naam McLaren echter ook al te zien op straatauto's, maar wellicht niet op het soort dat je zou verwachten. In deze editie van De Vluchtstrook: ASC/McLaren.
Lees verder

Asynchrone elektromotor – Cornelis schetst
Hoe werkt een inductiemotor? In elektrische auto's wordt de inductiemotor vaak ook aangeduid als asynchrone elektromotor. Beide benaming verklappen een deel van de werking. In de stroomgeleiders van het vaststaande deel (de stator) van de motor wordt een ronddraaiende magnetisch veld opgewekt. Dit veld zorgt op zijn beurt voor inductie in het bewegende deel (de rotor) van de motor. De uit die inductie voortkomende Lorentz-kracht zorgt dat de rotor kan draaien. Althans, zolang er een ...
Lees verder

Barrelbrigade - Ford Mondeo - Zo goed als nieuw
In de jacht op punten gaat de Barrelbrigade op bezoek bij een lezer die dezelfde auto heeft. Aan hem de taak om het barrel op een objectieve manier te beoordelen. "Trap eens tegen de bandjes, rijd er eens een stukje mee en beoordeel het barrel op een schaal van 1 tot en met 10", luidt de opdracht. Intussen kletsen we honderduit over de liefhebberij voor de Rio, de Laguna en de Mondeo.
Lees verder

Toyota GR Yaris - Rij-impressie
De nieuwe Toyota GR Yaris verhoudt zich tot andere Yarissen, zoals de creatie van Frankstein zich verhoudt tot mensen: het lijkt er vaag op, maar is totaal anders. Dat maakt de compacte hot hatch echter tot een fantastische pretmachine.
Lees verder

Volkswagen-CEO: 'Over vijf jaar autonome auto's mogelijk'
Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto's op de markt komen. Dat verwacht althans Herbert Diess, topman van de Volkswagen Groep.
Lees verder