woensdag 16 december 2020

Autoweek: Nieuwe CEO voor Hyundai Motor Company

Nieuwe CEO voor Hyundai Motor Company
Wisseling van de wacht bij Hyundai. Hyundai Motor Company heeft straks een nieuwe CEO, een bekend gezicht bij de ambitieuze Genesis-divisie van de Koreaanse autobouwer.
Lees verder

Weblog: Een beetje respect voor de verbrandingsmotor
Foutje, bedankt. De Lexus-boordcomputer meldt het aantal gereden kilometers per liter. Er staat dus 1 op 8. Zo'n drinkgelag heeft bijna iets ontroerends. Zulke ouderwetse zuiplappen kom je niet meer tegen. Bijna alle nieuwe auto's met verbrandingsmotor zijn namelijk relatief tot onvoorstelbaar zuinig, zelfs de niet-hybrides en de grote jongens. In de loop van mijn niet eens zo lange autotestcarrière zag ik de brandstofrekeningen ongeacht de prijzen per jaar dalen, en nu we allemaal honderd ...
Lees verder

Porsche bezig met hypercar voor Le Mans
Porsche wil weer mee gaan doen aan het WEC, maar ook aan het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Daarom werkt het aan een hypercar die het stokje overneemt van Porsche's succesvolle LMP1-auto.
Lees verder

Razendsnelle Hennessey Venom F5 gaat 500 km/h
Maak kennis met een van de snelste productieauto's ter wereld. Dit is de definitieve Hennessey Venom F5, een Amerikaans snelheidsmonster dat op papier zomaar even een topsnelheid van 500 kilometer moet kunnen halen.e
Lees verder

Jaguar toont 1.903 pk sterke elektrische hypercar
Dit is de Jaguar Vision Gran Turismo SV, een 1.903 pk sterke elektrische supercar met zeer indrukwekkende specificaties.
Lees verder