vrijdag 4 december 2020

Van Nieuwenhuizen: Samenwerking sleutel tot succes havens

Van Nieuwenhuizen: Samenwerking sleutel tot succes havens
De vijf grootste Nederlandse havengebieden gaan meer samenwerken om ook in de toekomst de internationale concurrentie voor te blijven. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in de Havennota die ze vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Van Nieuwenhuizen zet de komende jaren in op een geïntegreerd systeem van samenwerkende zeehavens. De havens, waaronder mainport Rotterdam, grijpen met de samenwerking nieuwe uitdagingen aan rond digitalisering, verduurzaming en klimaatverandering om haar mondiale toppositie te behouden.
Lees verder

Aanschaf elektrische bestelauto komt dichterbij voor ondernemers
In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 zo'n 30 Nederlandse steden een zero emissiezone invoeren voor stadslogistiek. Daarbij is ook afgesproken dat er ondersteuning komt voor ondernemers die in zo'n zone moeten zijn. Deze ondernemers kunnen vanaf komend voorjaar tot 5000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. Het is een volgende stap in het schoner maken van het Nederlandse wagenpark. De subsidieregeling gaat vandaag in internetconsultatie.
Lees verder

Nederland houdt de Climate Adaptation Summit op 25 en 26 januari 2021
Op 25 en 26 januari 2021 vindt in Nederland een internationale klimaattop plaats, de Climate Adaptation Summit 2021 (CAS 2021). Deze online klimaattop is gericht op het vinden van oplossingen om ons aan te passen aan de effecten van klimaatverandering, zoals extreme buien, droogte, hitte en een stijgende zeespiegel. Wereldleiders als Angela Merkel, Ban Ki-moon en VN-secretaris generaal Guterres lanceren een brede Adaptation Action Agenda met praktische klimaatoplossingen –en plannen tot 2030.
Lees verder

Corridor Atlanta – Amsterdam
Op 15 december 2020 start een proef van drie weken met aangepaste quarantaineregels op een aantal vluchten van Atlanta (VS) naar Amsterdam. Alle andere inreisvoorwaarden voor reizigers uit hoogrisicogebieden, inclusief de VS, blijven onverkort gelden; er is geen sprake van een versoepeling van het reisadvies en het EU-inreisverbod. Tijdens de pilot en na afloop wordt er onderzocht of deze wijze van toelaten van mensen die een noodzakelijke reis moeten maken vanuit een hoogrisicogebied naar de EU leidt tot het beter naleven van de quarantaineregels.
Lees verder