maandag 4 januari 2021

Autoweek: Blik to the Future: Kia Sportage

Blik to the Future: Kia Sportage
Zowel Kia als moederbedrijf Hyundai is er niet vies van om extravagant uit de hoek te komen. Dat bewees Kia onder meer al met de huidige Sportage en Hyundai met de nieuwe Tucson. Op basis van die laatste verschijnt later dit jaar de nieuwe Sportage en denk maar niet dat die ineens een stuk conventioneler wordt. Integendeel.
Lees verder

Variabele klepbediening – Cornelis schetst
Wat is variabele klepbediening? Afhankelijk van belasting en toerental heeft de verbrandingsmotor een wisselende behoefte aan lucht en/of mengsel. Door te variëren met het openingstijdstip, de openingsduur en de lichthoogte van de kleppen valt daar keurig op in te spelen. Zodoende zijn kun je de prestaties verhogen en het verbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen terugdringen. Dat klinkt ingewikkeld maar is dat ook zo? Cornelis Kit schetst hoe het zit!
Lees verder

Recordaantal occasions verkocht 2020
Niet eerder werden er in één kalenderjaar zoveel gebruikte personenauto's verkocht als in 2020. Opvallend genoeg ligt de pandemie, die ook gezorgd heeft voor het laagste aantal verkochte nieuwe personenauto's in een halve eeuw, ten grondslag aan de enorme verkoop van gebruikte personenauto's.
Lees verder

Subsidieloket elektrische auto's weer open
Het is voor particulieren vandaag weer mogelijk om €4.000 subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een volledig elektrische auto. Het subsidiepotje is voor dit jaar al bijna volledig verbruikt, de verwachting is dan ook dat het restbedrag snel op zal zijn.
Lees verder

Ford en Mahindra zetten streep door joint-venture
Ford en Mahindra waren voornemens om middels een joint-venture samen modellen te ontwikkelen voor groeimarkten. Dat gaat echter toch niet gebeuren.
Lees verder