Doorgaan naar hoofdcontent

Negatieve PCR-testverklaring ook verplicht in internationale bus en trein en op schepen

Negatieve PCR-testverklaring ook verplicht in internationale bus en trein en op schepen
Wie met de trein, de bus of een schip vanuit het buitenland naar Nederland reist, moet vanaf 29 december ook een negatieve testverklaring kunnen laten zien. Aanbieders van internationaal openbaar personenvervoer per trein of bus naar Nederland zullen met ingang van 29 december 2020, 00.01 uur deze eis stellen aan hun reizigers. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. De negatieve testuitslag dient maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland te zijn afgenomen. Deze test komt bovenop de richtlijn voor alle reizigers om na aankomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan; niet in plaats van. Het kabinet blijft benadrukken dat alleen noodzakelijk reizen kunnen worden gemaakt en dat men zich dient te houden aan de hygiëne en quarantaine richtlijnen.
Lees verder

Kabinet houdt vast aan verplichting negatieve PCR-testuitslag voor reizigers uit hoog risicogebieden
Om te voorkomen dat mensen die van het buitenland terugreizen naar Nederland het virus met zich meebrengen houdt het kabinet vast aan de verplichting van een negatieve PCR-testuitslag voor reizigers uit hoog risicogebieden. Op 31 december jl. heeft het kabinet al laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag over de verplichte negatieve testuitslag voor reizigers die per vliegtuig naar Nederland komen. Vanwege het grote belang dat het kabinet hecht aan de verplichte negatieve testuitslag, is naast het instellen van hoger beroep, besloten deze verplichting op te nemen in een ministeriële regeling onder de Tijdelijke wet maatregelen covid-19. Deze ministeriële regeling gaat in op 4 januari. Voor reizigers naar Nederland blijft de situatie dus ongewijzigd.
Lees verder

Jaarwisseling met corona-maatregelen beheersbaar verlopen
De jaarwisseling van 2020-2021 is beheersbaar verlopen. Er waren minder geweldsincidenten, minder vuurwerkslachtoffers en meer meldingen van overlast ten opzichte van een jaar eerder. Dankzij goede voorbereiding en adequaat optreden van politie en hulpdiensten zijn grote excessen uitgebleven. Het hoofddoel van het tijdelijk vuurwerkverbod om tijdens de jaarwisseling de zorg niet extra te belasten, is bereikt.
Lees verder

Verplichte sneltest voor reizigers uit VK, Ierland en Zuid-Afrika
Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die per vliegtuig en veerboot naar Nederland komen, moeten in het bezit zijn van een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest. Deze test komt bovenop de nu al verplichte negatieve PCR test 72 uur voor aankomst. De verplichte sneltest geldt ook voor transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten.
Lees verder