vrijdag 12 februari 2021

Autoweek: Europa overweegt bouw eigen chipfabriek

Europa overweegt bouw eigen chipfabriek
De Europese Unie overweegt de bouw van een eigen fabriek voor microchips, blijkt uit berichtgeving van Bloomberg. Onder meer de Europese auto-industrie moet daarmee minder afhankelijk worden van Amerika en AziĆ« als het gaat om de productie van de computerchips, waar momenteel een globaal tekort aan is. Dit plan lijkt echter niet mogelijk op de korte termijn.
Lees verder

Test: Audi Q8 60 TFSIe
Onder druk van de CO2-wetgeving leek het einde van de enorme (en dorstige) SUV nabij. Maar dat bleek buiten de plug-in hybride aandrijflijn gerekend. Die geeft zelfs de Audi Q8 vleugels en een groen energielabel. Op papier.
Lees verder

Duitsland maakt autonoom rijden wettelijk mogelijk
De Duitse federale overheid heeft gisteren de 'wet op het autonoom rijden' aangenomen, meldt de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Daarmee is Duitsland het eerste Europese land dat deze stap zet. De wetgeving is een eerste stap in het toelaten van autonome voertuigen van niveau vier op de openbare weg.
Lees verder

Peugeot 403 (1961) - In het Wild
Zelfs in deze winterse omstandigheden zijn er klassiekers die zich gewoon buiten wagen. Deze Peugeot 403 zal gelukkig de pekel echter niet in gaan, maar staat waarschijnlijk geduldig te wachten op een opknapbeurt.
Lees verder

Porsche laat stukje 911 GT3 zien
Porsche presenteert binnenkort een nieuwe 911 GT3. De auto wordt nog eenmaal in beeld gebracht in een teaservideo. Reken op een heftige, plankharde 911!
Lees verder