vrijdag 5 maart 2021

Autoweek: 'Elektrische auto verbruikt veel minder grondstoffen dan brandstofauto'

'Elektrische auto verbruikt veel minder grondstoffen dan brandstofauto'
Elektrische auto's hebben veel minder grondstoffen nodig dan auto's die rijden op fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een analyse van Transport & Environment.
Lees verder

Volkswagen belicht Project Trinity
Volkswagen heeft een eerste teaser van Project Trinity gedeeld, het elektrische vlaggenschip dat in 2026 op de markt moet komen.
Lees verder

De eerste super-Saab
In 1978 introduceert Saab een model dat voor flink wat rumoer zorgt: de 99 Turbo. Een op het oog brave hatchback die BMW's, Alfa Romeo's en Porsches het snot voor de ogen rijdt. In zijn natuurlijke Zweedse habitat gaan we een rondje om met de auto die het imago van Saab een enorme boost gaf.
Lees verder

Seat wil accufabriek in Spanje openen
Seat wil een accufabriek gaan openen in Spanje. Daarvoor gaan de Volkswagen Groep en Seat samenwerken met de Spaanse overheid. Hoe groot de fabriek proecies gaat worden en waar hij komt te staan, is nog niet bekend.
Lees verder

Citroën ë-C4 vs. Peugeot e-2008 - Dubbeltest
Familieleden die ondanks de vele overeenkomsten toch elkaars concurrent worden, dat is het thema van de Franse arthousefilm 'Conseil de famille' uit de jaren 80. Wij hebben vandaag onze eigentijdse variant voor het voetlicht: twee Franse EV's die zoveel gemeen hebben, maar desondanks elkaar de loef moeten afsteken.
Lees verder