donderdag 22 april 2021

Autofans: Officieel: Volkswagen ID.6 biedt plaats voor zeven, China only (2021)

AUTOFANS
Officieel: Volkswagen ID.6 biedt plaats voor zeven, China only (2021)
Taal Nederlands Volkswagen heeft in China het eerste marktspecifieke model van haar ID-familie gelanceerd. Die ID.6 is een met 30 centimeter uitgetrokken ID.4 die daardoor plaats kan bieden aan zeven inzittenden. Het Duitse merk heeft geen intenties om deze ID.6 naar Europa te halen. Gemiste kans?
Lees verder

BYD EA1 is elektrisch hatchback met "1.000 km range"
Taal Nederlands Chinese autofabrikant BYD heeft een nagelnieuw platform ontwikkeld voor elektrische auto's dat gebruik maakt van haar experimentele bladbatterijen. Dat E-Platform 3.0 zorgt voor een riante range, afgenomen brandgevaar en wordt door BYD aangeboden aan andere automerken. De EA1 moet dat platform in de spotlight zetten.
Lees verder

Officieel: Cadillac Lyriq is elektrische luxe-SUV (2021)
Taal Nederlands Ook Cadillac ontspringt de elektrische dans niet en lanceert de Lyriq, een elektrische luxesloep die zijn genen deelt met de recent voorgestelde GMC Hummer. Onderhuids huist een accu van 100 kWh en een elektrische aandrijflijn van 340 pk.
Lees verder

Officieel: Honda HR-V nu ook klaar voor Europa (2021)
Taal Nederlands Honda heeft zijn derde generatie HR-V voorgesteld voor de Europese markt. De compacte Japanner gaat voortaan als hybride door het leven en krijgt geheel nieuwe looks.
Lees verder

Koning crossover: helft nieuwe ingeschreven auto's in België is SUV/ crossover
Taal Nederlands De Belg is verknocht aan hoogpotige auto's. In het eerste kwartaal van 2021 was maar liefst 48.1 procent van de nieuw ingeschreven auto's een crossover of SUV. Met de Volvo XC40 die de inschrijvingsrangen aanvoert. Arme, arme stationwagen...
Lees verder