vrijdag 23 april 2021

Autoweek: Alfa Romeo schuift eigen platform aan de kant

Alfa Romeo schuift eigen platform aan de kant
Alfa Romeo gaat niet verder met het Giorgio-platform dat het merk momenteel gebruikt voor de Stelvio en de Giulia. CEO Jean-Philippe Imparato zegt dat toekomstige grotere modellen van Alfa Romeo het momenteel in ontwikkeling zijnde elektrische 'STLA Large'-platform van Stellantis gaan gebruiken. Voor modellen met alleen een brandstofmotor is dan geen plaats meer bij het merk.
Lees verder

Toyota werkt aan driecilinder waterstofmotor
Toyota is bezig met de ontwikkeling van een verbrandingsmotor op waterstof. Of de technologie ook het productiestadium gaat halen is nog niet bekend.
Lees verder

Nieuwe Honda HR-V lekker dik aangekleed
Mugen heeft de nieuwe Honda HR-V lekker dik aangekleed. Daar heeft de nieuwe cross-over Honda's huistuner Muger voor te danken.
Lees verder

Ferrari F8 Tributo volgens Mansory
Dat de sloopkogel van Mansory maar wat graag heilige huisjes tegen de vlakte beukt, blijkt uit de nieuwste creatie van de Duitse tuner Mansory. Het bedrijf laat z'n kunstjes los op de Ferrari F8 Tributo. Het resultaat is de Mansory F8XX, een auto waar van Mansory een 'Sorry man' best op zijn plek is.
Lees verder

Maserati eert racehistorie met F Tributo Special Editions
Maserati maakte vandaag precies 95 jaar geleden zijn eerste debuut in de autosport. 28 jaar later betrad het merk het speelveld van de F1 met coureur Juan Manuel Fangio, die met de 250F de nodige overwinningen op zijn naam zette. Om die historie in de racerij te eren komt het merk nu met een speciale uitvoering voor de Ghibli en de Levante.
Lees verder