zaterdag 24 april 2021

Autoweek: Fiat 500e vs. Honda e - Dubbeltest

Fiat 500e vs. Honda e - Dubbeltest
Fiat heeft lang op zich laten wachten als het gaat om elektrisch rijden, maar de gloednieuwe Fiat 500 komt er enkel als EV en blijkt meteen een forse verbetering ten opzichte van de benzinevariant die hij opvolgt. Kan hij op tegen de elektrische blitskikker van Honda?
Lees verder

Top 10: zo goedkoop mogelijk van 0 naar 100 in minder dan 4 seconden
De gloednieuwe Kia EV6 GT is zelfs voor EV-begrippen behoorlijk rap en biedt op papier heel veel snelheid voor een relatief gunstig bedrag. Dat bracht ons op een idee: wat zijn eigenlijk de voordeligste auto's als je persé in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 wil kunnen knallen?
Lees verder

GTO Engineering vult 'Project Moderna' verder in
Het Britse GTO Engineering is bezig met de ontwikkeling van een klassiek vormgegeven coupé die is geïnspireerd op de Ferrari 250 GT SWB Berlinetta uit 1959. Eerst had die auto de werktitel 'Project Moderna', maar de retrorakker heeft nu een naam: Squalo. Het bedrijf deelt nu ook foto's van het definitieve ontwerp van de auto.
Lees verder

Peugeot e208 - Achteruitkijkspiegel
Leuk, al dat autonieuws van afgelopen week maar Stéphan Vermeulen en Cornelis Kit staan uitgebreid stil bij het heengaan van Richard Parry Jones. Wie? De grote man achter de ontwikkeling van Fords in de jaren tachtig, maar vooral de jaren negentig. Designers krijgen grote eerbetoons maar deze man verdient zeker ook!
Lees verder

De geschiedenis van de Jaguar Mk1 tot de Daimler Sovereign
Begin jaren vijftig start Jaguar de ontwikkeling van een middenklasse sedan. Niemand kon toen nog bevroeden dat die auto de basis zou vormen voor een waaier aan modellen.
Lees verder