vrijdag 30 april 2021

Autoweek: Ford Fiesta MK1/MK2 - Facelift Friday

Ford Fiesta MK1/MK2 - Facelift Friday
Ford wist het destijds natuurlijk zelf nog niet, maar de introductie van de eerste Ford Fiesta markeerde in 1976 het begin van een heel succesvolle carrière.  De eerste generatie van het compacte model hield het op papier tot 1983 vol, maar bleef eigenlijk zelfs tot 1989 min of meer de oude.
Lees verder

Suzuki Misano Concept: auto en motor ineen
Suzuki is één van de fabrikanten die naast auto's ook motorfietsen maakt. Turijnse studenten zagen daarin een uitdaging om beide concepten in één voertuig te verenigen en dat werd deze Suzuki Misano.
Lees verder

GM gaat EV's bouwen in Mexico, krijgt kritiek in VS
General Motors steekt 1 miljard dollar in een nieuwe productiefaciliteit voor elektrische auto's in Mexico. In thuisland Verenigde Staten wordt er verbaasd gereageerd op deze aankondiging.
Lees verder

Mazda restaureert 40 jaar oude MX-81 Aria
Het is niet ongebruikelijk dat concept-cars na hun dagen gesleten te hebben op de beursvloer op de schroothoop of ergens in een kelder belanden. Het laatste gebeurde met de Mazda MX-81 Aria, de eerste auto die de lettercombinatie 'MX' droeg. Mazda heeft de hoekige hatchback nu in zijn oude glorie hersteld.
Lees verder

Welkom duurtest - Hyundai i20
Begin dit jaar won deze Hyundai i20 een vergelijkende test met de Opel Corsa en Volkswagen Polo. Daarmee is hij in een klap de maatstaf; een goede reden om hem aan de duurtestvloot toe te voegen.
Lees verder