donderdag 15 april 2021

Autoweek: Lexus UX goedkoper door komst niet-hybride UX 200

Lexus UX goedkoper door komst niet-hybride UX 200
Lexus voegt een versie aan het aanbod van de UX toe met enkel een brandstofmotor. Die UX 200 komt lager in de prijslijst te staan dan de hybride UX 250h.
Lees verder

Wey Cybertank: uitbundig met een dosis Mercedes-Benz
Dít is de Cybertank, een wel heel uitbundige SUV van de Chinese fabrikant Wey. De Cybertank lijkt weggereden uit een sciencefictionfilm, maar is vooral vanbinnen minder origineel dan het uiterlijk doet vermoeden.
Lees verder

Elektrische Xpeng P5 is interessant voor Europa
Het Chinese merk Xpeng heeft plannen om zich een fikse punt van de Europese elektrische autotaart toe te eigenen. Het merk heeft in Noorwegen al voet aan de grond gezet met een compacte elektrische cross-over. Xpeng trekt nu het doek van een nieuw productiemodel, een elektrische sedan die in theorie de Tesla Model 3 het leven zuur zou kunnen gaan maken.
Lees verder

Minister ontvangt adviesrapport rijlessen: 'Opleiding moet beter'
De algehele kwaliteit van de rijscholenbranche moet omhoog, dat stelt een speciale onderzoekscommissie onder leiding van Emile Roemer in het rapport 'Van Rijles naar Rijonderwijs - advies verbeteren autorijscholenbranche'. Gisteren overhandigde hij het adviesrapport officieel aan demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen, die werk wil gaan maken van dit onderwerp.
Lees verder

Mercedes-Maybach komt met S-klasse met V12
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Maybach zijn eerste auto op de markt bracht. Het luxemerk, dat tegenwoordig als Mercedes-Maybach door het leven gaat, komt daarom dit jaar met 'meerdere initiatieven' om deze mijlpaal te vieren. Eén daarvan hebben de Duitsers al prijsgegeven in de afbeelding bij het persbericht, ook staat een elektrisch model op de planning.
Lees verder