donderdag 15 april 2021

Autoweek: Nieuw gezicht voor gefacelifte Seat Arona

Nieuw gezicht voor gefacelifte Seat Arona
Een ruime drie jaar na z'n marktintroductie ondergaat de Seat Arona een facelift. De compacte cross-over van Seat krijgt tijdens zijn bijpuntsessie een nieuwe snuit aangemeten. Maar er is meer. De Captur-concurrent krijgt nieuw dashboard én een nieuwe Xperience-uitvoering die een stel SUV-achtige details naar de auto brengt.
Lees verder

Facelift voor Seat Ibiza
De Arona heeft een nieuw front gekregen, maar ook de Ibiza waar die cross-over zijn basis mee deelt ontkomt niet aan een facelift. De vernieuwde Seat Ibiza wordt vanbuiten zeer subtiel aangepakt, maar krijgt net als de Arona een compleet nieuw interieur.
Lees verder

'Strategie EU voor infrastructuur elektrische mobiliteit is gebrekkig'
De Europese Unie gaat met het huidige uitbreidingstempo het doel van 1 miljoen laadpalen in 2025 niet halen. Dat concludeert de European Court of Auditors (ECA). Verder stelt de toezichthouder dat de strategie van de EU op het gebied van de infrastructuur voor EV's momenteel ontoereikend is. Daardoor bestaan er nog veel haken en ogen die opgelost dienen te worden.
Lees verder

'70 procent van Europeanen overweegt aanschaf EV'
Dat elektrisch rijden met een opmars bezig is, is wel helder. Nissan liet onderzoeken hoe de Europese consument er nu tegenaan kijkt en dat leverde enkele opvallende cijfers op.
Lees verder

Elektron Motors komt met elektrische extremist
Koppel een stel buitenissig krachtige elektromotoren aan een accupakket, vouw er een heftig ogende koets omheen en voilà: een nieuwe hypercar is geboren. Dat lijkt het recept te zijn dat het in Duitsland gevestigde Elektron Motors lijkt te volgen.
Lees verder